Hottub Kopen België – TimberIN Hottubs


Met die mobiele en slimme technologie, die tegenwoordig elk aspect van ons leven ongebreideld overneemt en de dagelijkse sleur, lijkt het zelfs meer dan dat over te nemen: het is moeilijk om nog tijd voor onszelf te kunnen vinden, laat staan voor onze gezinnen en vrienden. De oplossing hiervoor is om een houten hot tub of buitensauna van TimberIN Hot Tubs aan te schaffen. Het zal je niet alleen helpen om je te ontspannen als je erin zit, maar het zal ook de komende jaren een rustieke en traditionele esthetiek aan jouw achtertuin toevoegen! • Zeer tevreden over de geleverde hottub en communicatie met leverancier!

  peter brok Avatar peter brok


  Wij waren op zoek naar een hottub en wat zoekwerk en door de positive reacties uitgekomen bij Timberin, Hier gekozen voor een Thermowood deluxe model met externe kachel.
  Wij zijn erg te spreken door de goede service, beschrijving en uitleg. het zelf inelkaar zetten is wel een klusje maar goed te doen. op de foto zijn we hem aan het vullen en is de buitenkant door ons met lijnzaadolie ingevreven. kortom een aanrader!

  Peter Claassen Avatar Peter Claassen


  Product is van een hoogstaande kwaliteit en de uitstraling is luxe. De afwerking en gekozen materialen geven de hottub zijn robuuste look.
  De verwarming en het reinigingssysteem zijn aan te bevelen. Als je deze direct met de hottub koopt worden de aansluitingen reeds in de fabriek voorbereid.

  Antzela Fotiou Avatar Antzela Fotiou

 • Mooi, stijlvol, gezellig, een droom om in je tuin te hebben.
  Ik werd goed geholpen met een prima advies. De hottub is keurig op de door mij gewenste dag geleverd. Mooi product, erg blij mee.

  Carlos Larue Avatar Carlos Larue


  Kachel vind ik stijlvol omdat de kachel prachtig is weggewerkt en de materialen mooi zijn.
  Prima en snelle communicatie, duidelijke handleidingen en een mooi product.

  Anicho Lange Avatar Anicho Lange


  Zijn op reis de fabriek in Litouwen gaan bezoeken. Kregen er deskundige uitleg en zagen ook hoe de hot tubs worden gemaakt. 21 dagen later werd de kwalitatieve, mooie hot tub geleverd in België. Tot op heden heel veel plezier mee gehad en als je een probleem hebt wordt je vlug geholpen via e-mail.

  Stella Pantou Avatar Stella Pantou

 • Het was wel even spannend om ‘m in Litouwen te bestellen maar onze complimenten voor de continue foto updates en de afhandeling in z’n geheel. De hottub is na binnenkomst meteen omgedoopt tot Magnesium Tobbe; er zit een giga hoeveelheid magnesium in het water en hij wordt intensief gebruikt. Een pluim voor de bouwers; écht vakwerk. Mooi gestoomd hout, dikke planken, prima afgewerkt. Ook de kachel is prima. Hij brand als een tierelier en krijgt het bad zonder problemen lekker (soms zelfs té) warm. Kortom: wij zijn bijzonder tevreden met deze aankoop.

  Kelemanis Ilias Avatar Kelemanis Ilias


  Hierbij een paar foto’s van de tub .
  We zijn er ontzettend blij mee .
  En de service is ook top geweest

  Nektaria Simitikopoulou Avatar Nektaria Simitikopoulou


  Op een zondagochtend met koffie op bed de knoop doorgehakt. Een sauna in de achtertuin. Op internet al snel de keuze voor de Iglo sauna van TimberIN. Wel spannend, iets bestellen uit Litauwen.
  Prima bedrijf, prima medewerkers, snelle emailcontacten, betrouwbaar en met humor.
  Albert voor de technische details en de bestelling. Deimante voor de financiele afwikkeling en Ona voor het transport.
  Mooi hout, goed verpakt, wij hebben gekozen voor Larix.
  Inmiddels staat de sauna opgebouwd. Kachel brand goed. Heerlijk sauna weekend gehad. Het huisje staat alsof het er is gegroeid…

  Mairead Rooney Avatar Mairead Rooney
 • From the fun of creating our bespoke hot tub on the website, choosing all the little additions our experience with you has been fantastic. All my emails were answered within hours of sending them, information given was accurate and we were kept informed of the delivery timescales. At delivery the driver was very helpful and friendly, turned up exactly when he said he would. Our hot tub is even more beautiful than we could imagine, it smells divine and the hot tub experience is great. It will take a little to get used to the wood burning temperature control, but that is part of the fun we think. 100% happy with our purchase and would highly recommend.

  Charlotte Bellamy Avatar Charlotte Bellamy

In een wereld, die de afgelopen vier of vijf decennia werd gedomineerd door meubels van kunststof, die je zelf in elkaar moest zetten en die de tand des tijds niet kunnen doorstaan, beginnen steeds meer mensen de kwaliteit van echt vakmanschap te waarderen. Inderdaad, de koude winters van de laatste tijd hebben voor velen het einde betekend van een plastic hot tub omdat deze tijdens extreme en veranderende weersomstandigheden kwetsbaar zijn voor barsten. Een houten hot tub, die op hout wordt verwarmd en die met de meest bekwame handen met kwaliteitsmaterialen is gebouwd om lang mee te kunnen gaan, is niet alleen een investering in ontspanning, maar ook in tijd en kwaliteit van leven.

Hottub Met Geintegreerde Kachel Wellness Royal
Glasvezel Hottub Voor 2 Personen (3)

Een prachtig hot tub die door hout wordt verwarmd, is precies wat je nodig hebt om het gezin bij elkaar te brengen en om na een lange dag of week te ontspannen. En als je dit in jouw eigen achtertuin kunt hebben, maakt dit het geheel nog persoonlijker en ontspannener. Je kunt hiermee de esthetiek van jouw tuin en huis upgraden en de kwaliteitstijd, die je met de mensen van wie je houdt doorbrengt, verhogen. Binnenkort wordt het geluid van knetterend houtvuur en de geur van spar of lariks geassocieerd met de warmte en het plezier van het gezin en vrienden voor de komende jaren.

Wat jouw hot tub ook nodig heeft, wij zullen zeker een houten hot tub voor jou kunnen ontwerpen die precies aan jouw verwachtingen voldoet. Elk met de belofte dat jij de hoogste kwaliteit voor jouw ontwerp krijgt en dat het vervaardigd is naar jouw wensen en geen massaproduct is, zoals zo veel bedrijven ze tegenwoordig op de markt brengen. We zijn hier nu al meer dan tien jaar mee bezig en wij streven ernaar om onze klanten op dezelfde manier tevreden te houden als altijd, namelijk met toewijding, kwaliteit en
ervaring.

Wij bij TimberIN zijn niet alleen gespecialiseerd in houten hot tubs en houtgestookte sauna’s, wij maken met liefde camping pods, BBQ-hutten en andere geweldige producten. Allemaal met dezelfde kwaliteitsgarantie en de wetenschap dat jij zult genieten van de tijd, die je alleen of met jouw gezin en vrienden doorbrengt. Want als er één ding in het leven is waarvan we allemaal meer kunnen gebruiken, is het tijd doorbrengen met degenen waar we veel van houden. Ons doel is om ervoor te zorgen dat jij
tijd hebt om de boel even de boel te laten en je te ontspannen om herinneringen te kunnen creëren, die net als onze producten een leven lang meegaan!

Duizenden mensen hebben onze producten al ontdekt en nu ben jij aan de beurt. Neem snel even contact met ons op, zodat wij kunnen bekijken hoe wij je kunnen helpen om minder te stressen en om meer te kunnen genieten!

Bekijk al onze producten hieronder:Houtgestookte hottubs, houten hottubs voor een totale ontspanning

Ben jij op zoek naar een ontspannings- en wellnessoptie voor in jouw tuin? Dan is een houtgestookte of een houtverwarmde hottub precies wat je zoekt! Houtgestookte hottubs zijn gemaakt van hoogwaardig hout, waarvoor meestal Noorse spar, lariks of thermohout voor wordt gebruikt. Een algehele verrijkende en volledig gezonde wellnesservaring. Ons aanbod is bedoeld voor mensen uit Groot-Brittannië of Schotland maar is eigenlijk voor iedereen, van jong tot oud, geschikt.

Opgemerkt moet worden dat er verschillende termen bestaan, zoals houtgestookte hottubs, houtverwarmde hottubs of gewoon houten hottubs. We zullen ze hier allemaal bespreken, zodat jij bij het hottub kopen het beste product voor jou en jouw individuele behoeften kunt vinden. Elk product is van hoge kwaliteit. Het hout is perfect bewerkt en uitermate geschikt voor langdurig gebruik.

Waarom zou je voor een houtgestookte of een elektrische hottub kiezen?

Met een hottub heb je naast de vele voordelen ook de bovengenoemde wellness- en ontspanningsmogelijkheden. Op de lange termijn bespaar je veel geld omdat je geen dure wellnesscentra meer hoeft te bezoeken. Met de houten hottub kun je wellness bij jou thuis brengen en gebruiken wanneer je maar wilt. De hottub wordt idealiter buiten op een vlak grasveld opgesteld. Je kunt kiezen uit verschillende vormen en maten. Ook is er, inclusief voor de accessoires, een grote keuze aan verschillende modellen en afwerkingen.

Er zijn natuurlijke houten hottubs en die zijn bekleed met glasvezel. Er is een duidelijk prijsverschil tussen hout en glasvezel; die van glasvezel zijn iets duurder maar gaan ook veel langer mee.

Andere accessoires voor en de functies van houtgestookte hottubs

De houtgestookte hottubs worden, indien gewenst, met volledig geïsoleerde wanden, vloer en deksel geleverd, waardoor er volledige isolatie en bescherming tegen warmteverlies wordt geboden. Het reinigen en het onderhouden van een hottub is met eenvoudige reinigingsmiddelen heel eenvoudig en goedkoop.

Bovendien kun je een compleet SPA-systeem installeren. Dit SPA-systeem omvat een bubbelmassagesysteem en een watermassagesysteem. Bovendien heb je prachtige LED-lampjes, die bijzonder duurzaam en functioneel zijn.

De wanden en de banken zijn op maat op alle kunststof modellen en apart configureerbaar. Zelfs voor het selecteren van de kleur kun je kiezen uit een uitgebreid kleurenpalet. Bovendien heb je een lage watercapaciteit van 1400-16.000 liter en dragen de glasvezelbanken bij tot watervermindering.

Ook qua gewicht heb je een echt topproduct! In vergelijking met de houten hottubs zijn de hottubs met een binnenwand het absolute einde. Basisgewicht: 160-180kg.

De hottubs zijn ontworpen om lang mee te gaan en hoeven niet voortdurend te worden vervangen. Van de aankoop van een hottub heb je gegarandeerd jarenlang plezier!

De speciale kenmerken van een natuurlijke houten hottub

De houten hottub is 100% natuurlijk. Dus je staat dichter bij de natuur. Deze versie is ook iets zuiniger en flexibeler. Bovendien kan onder bepaalde omstandigheden een houten ontwerp ook beter in de omgeving passen.

Of het nu gaat om een houten hottub of een houtgestookte hottub met een binnenwand, met dit product heb je een echt wellness-pakket, waarin je kunt bijkomen van het stressvolle leven van alledag. In het algemeen worden badkuipen ook wel whirlpools genoemd – deze zijn tenslotte precies hetzelfde als een outdoor hottub of een jacuzzi.

Wat is een houtgestookte hottub?

Een houtgestookte hottub is de nieuwste trend uit Scandinavië en de Baltische regio en is ook erg populair in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Maar wat is eigenlijk een hottub en wat onderscheidt het van een klassieke houten hottub? De houten hottub is al gedurende enkele duizenden jaren een traditie in Scandinavië en de noordelijke landen. Deze hottub gevuld met warm water is pas sinds kort een absolute trend in Centraal-Europa. Daarnaast is het ideaal voor een gezellig avondje met meerdere mensen (afhankelijk van het model tot 8 personen). Het water in de hottub wordt verwarmd door een speciale kachel en op de juiste temperatuur gebracht.

Hoe verwarm je een houten hottub?

Om het water op de juiste temperatuur te brengen, is een kleine houtkachel of een elektrische kachel vereist, die bij de levering is inbegrepen. De houtkachel van het Wellness Royal model is volledig geïntegreerd in de hottub. Dit is zo ontworpen dat de meeste warmte van het vuur naar het water wordt geleid en er bijna geen warmte-energie verloren gaat. Het is enorm belangrijk dat je alleen verwarmd als er water in de hottub zit, anders kan het verwarmen zonder water de binnenwand doen smelten of zelfs in brand laten vliegen.

Dus als je het water in de houten hottub hebt gevuld tot het gemarkeerde punt, kun je de kachel gemakkelijk verwarmen. De kachel wordt net zo heet als het water zelf. Het enige dat heter wordt, is de deur en de haard van de kachel. Raak dit daarom niet aan. Droog hout is ideaal om te stoken. Hardhout heeft een ideale calorische waarde voor de kachel van jouw houtgestookte hottub.

Daarnaast zijn er etherische oliën en andere oplossingen die je in het water kunt doen, die helpen bij de ontspanning en ook je huid en je lichaam kunnen reinigen en helen. Natuurlijk zijn er voor elke liefhebber van wellness verschillende varianten – afhankelijk van jouw eigen voorkeuren kun je verschillende accessoires bij ons in de winkel bestellen om jouw bad helemaal naar jouw zin maken. Voor de ultieme ontspanning in jouw eigen tuin of op het terras.

Wij bieden u de gelegenheid een hottub te ontwerpen aan de hand van al uw wensen, zodat u eenvoudig uw geheel individueel ontworpen hottub kunt bestellen.

Allereerst kiest u onder het tabblad “producten” (bovenaan de pagina) of u een geheel houten hottub wil of toch liever een met een glasfiber of kunststof binnenkuip (buitensauna of kachel voor bubbelbad).  Vervolgens kunt u afhankelijk van uw keuze, kiezen uit een aantal modellen cq houtsoorten, Bij het model van uw keuze vindt u rechtsonder aan de pagina een eenvoudig “bestelformulier” waarbij u uw diameter; type verwarming; trap; deksel; banken; en extra’s kunt bestellen. De prijs van de opties wordt direct verwerkt zodat u niet hoeft te wachten op een offerte. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u uiteraard op elk gewenst moment contact opnemen. We antwoorden zo spoedig mogelijk.

Hieronder geven we u informatie om u te helpen bij de vele keuzes die u kunt maken.

(1) De houtsoort:  er kan gekozen worden uit Siberische spar, lariks, thermohout en eiken  elke soort heeft zijn eigen voor- en nadelen.

 • Spar (vurenhout) komt in Scandinavië veel voor en is dan ook een relatief goedkope houtsoort. Vanwege het koude klimaat groeit de Scandinavische Spar veel langzamer dan de Spar in zuidelijker streken. Daardoor is het Scandinavisch Vurenhout zwaarder en duurzamer dan hout afkomstig uit zuidelijker streken. Omdat het zachter is dan de andere houtsoorten heeft het meer onderhoud nodig. Ook de afdichting vraagt wat meer onderhoud.
 • Siberische Lariks komt uit Russische naaldbossen van Siberië. Het hout wordt geroemd om zijn ongelooflijke veerkracht en sterkte, zelfs zonder chemische toevoegingen en coatings. Het wordt ook beschouwd als een van de meest milieu vriendelijke variëteit van hardhout. De voordelen van Lariks zijn de hoge duurzaamheid met lange levensduur, zelfs zonder verdere behandeling. Lariks vraagt hierdoor minder onderhoud en heeft geen verdere afdichting nodig. De nadelen zijn dat het minder voorkomt en dat het, door de hardheid, moeilijker te bewerken is. Hierdoor is het duurder dat het hout van de Spar.
 • Thermohout is hout dat via een speciaal proces op hoge temperatuur met stoom bewerkt wordt, zonder dat er chemische middelen worden gebruikt. Het resultaat is een product dat een veel lager vochtgehalte heeft dan andere houtsoorten, maar nog wel de mooie houtnerf heeft van het oorspronkelijke hout. De voordelen zijn de hoge duurzaamheid zonder dat er chemische additieven zijn gebruikt. Nadeel is dat de prijs door de speciale behandeling hoger is. Sommige mensen vinden het oorspronkelijke (lichtere) hout mooier.

(2) Kleur van de kunststof of glasvezel binnenkuip: standaard zijn de kleuren zwart, grijs en blauw. De kleur wit kan op aanvraag worden gekozen;

(3) Diameter: meestal is het bereik tussen de 1500mm – 2200mm (voor glasvezel modellen alleen 1800 mm). In het automatische systeem kan alleen voor het ronde model worden gekozen. Toch hebben we ook vierkante modellen. Als u hierin geïnteresseerd bent, neem dan contact met ons op en wij zullen u voorzien van meer informatie;

(4) Soort verwarming: de meest populaire keuze is de RVS interne verwarming. Ook hebben we een brede aanbod van externe verwarming. Het verschil is dat de externe verwarming geen ruimte inneemt waardoor er in de hottub plaats is voor meer personen . U kunt kiezen uit een roestvrijstalen of aluminium verwarming. Als laatste hebben we ook een elektrische verwarming. Het is een heel comfortabele oplossing waarbij u geen hout nodig heeft. U kunt ook voor een combinatie kiezen en deze installeren. In dit geval zal het grootste gedeelte van het werk gedaan worden door de houtverwarming, en kan de elektrische verwarming het water op temperatuur houden.

(5) Trappen: we bieden “A”, “B” en “C” type trappen aan (zie de foto’s). Standaard wordt bij alle houtgestookte hottubs het Basic model A geleverd. Als de “basis” trappen niet comfortabel genoeg zijn, kunt u kiezen voor een ander type;.

(6) Deksels: we bieden een “houten basisdeksel” aan die is opgenomen in elk standaard model (behalve bij het “Basic” model van de houtgestookte hottubs). Ook is er een optie om een houten deksel met een glasvezelblad eronder te kiezen. Dit voorkomt vervorming van het deksel aangezien het hout zal krimpen en uitzetten. De laatste keuze is een houten deksel met een thermische isolatielaag. Wij adviseren de klanten altijd om dit deksel te gebruiken, omdat dit vervorming voorkomt en het water langer warm houdt. We hebben ook een roestvrijstalen deksel voor op de verwarming. Dit helpt om bladeren of andere onzuiverheden in het water te voorkomen.

(7) Banken: houten banken zijn opgenomen in de standaard modellen. Ook is er een optie luxe zitbanken Wij hebben ook glasvezelbanken. Deze kunnen open of gesloten zijn;

(8) EXTRA’S:

 • Externe waterafvoer: dit is een roestvrijstalen kraan, die het mogelijk maakt om het vuile water gemakkelijker af te voeren. Alle hottubs hebben standaard een slangverbinding in de onderkant van de tub. Deze kraan is dus optioneel.
 • LED-verlichting: LED-verlichting kan de ervaring van het baden aangenamer maken. We kunnen net zoveel lampen voor u installeren als u wilt, maar de meest populaire keuze is 3 of 4 lampen. De LED-lamp heeft zeven verschillende kleuren, die kunnen worden gewijzigd met behulp van de afstandsbediening, die is geïnstalleerd in de ronde houten rand.
 • Hydro-massagesysteem: dit is SPA-apparatuur. Het heeft zes jets die zijn geïnstalleerd in de wanden van de tub. Klik hier om te zien hoe het werkt.
 • Bubble-massagesysteem: deze apparatuur wordt ook gebruikt in SPA’s. Het kan samen met het hydro-massagesysteem gebruikt worden of apart. Het heeft acht jets die zijn geïnstalleerd in de bankjes van de houtgestookte hottub.
 • Waterfiltersysteem: deze apparatuur is noodzakelijk als het buitenbad heel vaak (drie of meer keer per week) wordt gebruikt. Het filtert het water en het hoeft dan minder snel ververst te worden;
 • Dubbele bodem en isolatie: het grootste verlies van warmte is door de bodem. De dubbele bodem en de isolatie helpen dit te voorkomen.
 • Verflaag: de tub kan in elke gewenste kleur geverfd worden;
 • Oliën: we raden aan voor het eerste onderhoud het hout drie keer te oliën;

De oorsprong van de hottub

Houtgestookte hottubs hebben een lange geschiedenis. Ze zijn afkomstig uit Scandinavië. Er zijn restanten van hottubs gevonden in Middeleeuwse kastelen. In de loop van de lange geschiedenis heeft de hottub zich steeds verder ontwikkeld er zijn dan ook behoorlijke verschillen tussen de antieke en moderne tubs.

Het eerste en de meest opmerkelijke verschil is de verwarmingsbron. Eeuwen geleden hadden de hottubs geen verwarmingsbron. Het water dat men gebruikte werd al op de gewenste temperatuur in het bad gegoten. Tegenwoordig hebben hottubs  een interne of externe kachel van roestvrij staal of aluminium. Dit zijn meestal houtgestookte kachels. Elektriciteit verwarmde tubs zijn ook mogelijk, maar niet zo populair in vergelijking met de traditionele houtkachels.

Klassieke hottubs werden gemaakt van hout. Tegenwoordig worden naast de houten hottubs die nog steeds erg populair zijn, tubs met een kunststof of glasfiber binnenkuip steeds populairder.. Zij hebben hun eigen voordelen en nadelen. Hot tubs volledig gemaakt van hout hebben hun eigen unieke look, ze zijn 100% natuurlijk en ook hun geur is uniek.  Daartegenover staat dat geheel houten baden wat meer onderhoud vragen. Formaat veranderingen:

Oorspronkelijk. was de gebruikelijke omvang van de hottub zo’n 1.80 meter zodat men gemakkelijk met 6 mensen tegelijk kon genieten van het bad. De tegenwoordig aangeboden hottubs gaan standaard van 1,50 tot 2,20 meter, maar naast deze standaard maten zijn ook kleinere of grotere maten mogelijk. Zo zijn er tubs  die geschikt zijn voor 4-14 personen. Naast de klassieke ronde tubs is het ook mogelijk voor een vierkant model te kiezen,  Tenslotte kennen we ook nog het Japanse Ofuro model.


Wij verzenden hottubs en sauna’s naar:

Mons, Hasselt, Arlon, Gent, Liege, Brugge, Namur, Charleroi, Antwerpen, Brussels, Assen, Arnhem, Maastricht, Zwolle, Middelburg, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Haarlem, Rotterdam, The Hague, Amsterdam.

Over heel Europa: Oostenrijk, Zwitserland, België, Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, Polen, Liechtenstein, Luxemburg, Italië, Spanje, Ierland, Groot-Brittannië, Hongarije, Slovenië, Slowakije, Roemenië, Letland, Estland, Noorwegen …. Links saunakopen

UK UK/NEW/2021 DE DE/NEW
Wood fired hot tubs with jets Wooden hot tubs diy
Wooden hot tubs uk
Badefass kaufen Badezuber kaufen
Wooden saunas for sale uk Outdoor garden saunas
Outdoor saunas uk
Fasssauna mit Vorraum Saunafass mit Holzofen
FR FR/NEW NO SE
Bain nordique Bain nordique Badestamp badtunna billig
Sauna extérieur Sauna extérieur Utendørs Badstuer bastu för utomhus
DK DK/NEW IT PL
Vildmarksbad Vildmarksbad Vasca Idromassaggio da esterno Balie ogrodowe
Udendørs sauna Udendørs sauna Saune da esterni Sauna ogrodowa

Hottub kopen

4090

9.5

Makkelijk te gebruiken


10.0/10

Snelle verwarming


9.5/10

Draagbaar


9.0/10


Contacteer ons!
close slider
×