VEEL GESTELDE VRAGEN

Inhoudsopgave:

1. Outdoor Whirlpools gerelateerd – algemene vragen;

2. Outdoor Saunas gerelateerde vragen;

3. Transportgerelateerde vragen.


1. Veel Gestelde Vragen met betrekking tot de aankoop van jacuzzi’s (hottub)

Bieden jullie ook modellen om zelf in elkaar te zetten aan?

Alle houten hot tubs (zonder binnenwand) kunnen plat verpakt geleverd worden (om zelf in elkaar te zetten). Modellen van polypropyleen en glasvezel kunnen alleen volledig gemonteerd worden geleverd. Platte modellen zijn ideaal voor moeilijk toegankelijke locaties, dat wil zeggen smalle wegen of smalle paden die naar de tuin leiden.

Wat is het verschil tussen de houten modellen en de modellen met een binnenwand?

De hot tub modellen van hout zijn allemaal natuurlijk. Hout is een natuurlijk materiaal maar het vereist wel onderhoud. Het heeft de neiging om vanwege het vocht uit te zetten of te krimpen. Tijdens de eerste dagen van gebruik kan er dan ook wat lekkage worden verwacht.

De modellen van polypropyleen of glasvezel hebben een binnenwand van polypropyleen of glasvezel, die het lekken voorkomen en minder onderhoud vergen. Deze modellen zijn in hoge mate aanpasbaar en kunnen met verschillende SPA-accessoires worden uitgerust.

Voor welke houtsoort moet ik kiezen?

In het kort gezegd bieden we vijf houtsoorten, elk met verschillende opties, aan:

De Siberische spar is de meest betaalbare optie. Het heeft een lichte kleur en de nerven zijn zichtbaar. Het is stevig hout en met goed onderhoud gaat het nog vele jaren mee.

De Siberische lariks is een goede keuze voor op plaatsen waar het hout sterk wordt blootgesteld aan verschillende insecten. De lariks is in vergelijking met sparren veel beter bestand tegen insecten en rot. Het heeft een lichte kleur en het hout van de lariks is vrij zwaar.

Thermohout heeft een behandeling op hoge temperatuur ondergaan. Tijdens dit proces sluiten de poriën van het hout zich en daarom neemt het geen vocht meer op en traant het geen hars. Dit type hout is buitengewoon bestendig tegen rot; het zal bij blootstelling aan vocht niet gaan rotten of vervormen. Het heeft een donkere tint en is het lichtste qua gewicht.

De Siberische eik is een luxe keuze; het kan echter veel water absorberen, waardoor het de neiging heeft om te gaan krimpen of om uit te gaan zetten. Eikenhout vereist wel veel meer onderhoud.

Rode ceder wordt beschouwd als een van de meest duurzame bouwmaterialen. Een hot tub van rood cederhout heeft een rode tint. De kans dat rood cederhout zal krimpen is vrij klein en het is vrij van pek en hars.

Bezoek ons blog voor een gedetailleerde handleiding.

Hoe moeten de houten delen aan de buitenkant worden onderhouden?

We raden je aan om twee keer per jaar, idealiter voor en na de winter, alle houten delen aan de buitenkant (trappen, houten panelen, het houten deksel, etc.) in te oliën. We raden je dan aan om lijnolie te gebruiken, maar andere oplossingen voor het onderhoud van hout zijn ook acceptabel. De houten buitenpanelen kunnen ook worden geverfd of gebeitst.

Voor welke diameter moet ik kiezen?

De modellen van glasvezel zijn maar in één maat beschikbaar – een binnendiameter van 1800mm, die geschikt is voor 6-8 personen.

De diameter van de modellen van hout en polypropyleen varieren van 1600mm tot 2200mm.

De Diameter Van De Hot Tub

 

Er moet worden opgemerkt dat de interne verwarmingen ruimte in de hot tub innemen, terwijl verwarmingen die aan de buitenkant zitten voor maximale zitcapaciteit zorgen.

Wat is het verschil tussen interne en externe verwarmingen?

Het grootste verschil is dat een externe verwarming voor meer ruimte in de hot tub zorgt. De externe verwarmingselementen kunnen ook verder van de hot tub worden geplaatst. De interne verwarmingen hebben in termen van warmteverlies een voordeel: aangezien het apparaat is ondergedompeld in het water, is het warmteverlies maar minimaal.

Wat is de ideale temperatuur voor het water?

De aanbevolen temperatuur is 38° C, maar het hangt natuurlijk wel van de voorkeur van de gebruikers af. Gebruikers met cardiovasculaire aandoeningen moeten voorzichtig zijn en moeten vermijden om in zeer heet water te gaan baden.

Hoe lang duurt het voordat het water is opgewarmd?

Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag omdat de verwarmingstijd wordt beïnvloed door een groot aantal factoren, zoals de grootte en de isolatie van de hot tub, de temperatuur van het water dat al in het bad zit, de buitentemperatuur, het vermogen van de verwarming enz.

Tijdens de warmere maanden verwarmt een hot tub van 1800mm in 2 – 2,5 uur tot de aanbevolen temperatuur van 38° C.

Ik ben van plan om chemicaliën te gaan gebruiken. Welke verwarming moet ik dan gebruiken?

Onze verwarmingselementen zijn standaard van roestvrij staal van 430 kwaliteit gemaakt. Als chloor, bromide, zout water of andere chemicaliën wordt gebruikt, moet de kwaliteit van het roestvrij staal minimaal van een kwaliteit van 316.

Zijn er voor het onderhoud van het water ook opties die niet chemisch zijn?

Ja. Men kan een zandfilter in combinatie met een UVC-lamp gebruiken om tegelijkertijd kleine vuildeeltjes en de bacteriën uit het water te verwijderen. Opties voor het onderhoud van het water op basis van kruiden, zout of mineralen zijn ook op de markt beschikbaar.

Hoe vaak moet ik het water verversen?

Als er geen filters of chemicaliën worden gebruikt, moet het water afhankelijk van het gebruik minstens twee keer per week worden ververst. Filters en chemische middelen voor het onderhoud van het water helpen om het water langere tijd in goede staat te houden.

Hoe kan ik de hot tub vullen?

Men kan een hot tub vullen door eenvoudig een tuinslang te gebruiken en deze over de rand in de hot tub te laten zakken. Op verzoek kan er ook een roestvrijstalen verbinding/waterinlaat met een kogelkraan aan de zijkant van de hot tub worden geïnstalleerd.

Hoe kan ik de hot tub legen?

In elke hot tub is een waterafvoer geïnstalleerd, maar deze varieert in vorm en functionaliteit. De modellen van glasvezel met een geïntegreerde verwarming hebben onder de verwarming een externe waterkraan. De modellen van glasvezel met verschillende verwarmingen, de modellen van polypropyleen en de modellen van hout zijn standaard uitgerust met een sifon met een stop. De waterafvoer kan ook met een externe waterkraan worden uitgebreid. Meer informatie over de afvoeropties kun je in ons blog vinden.

Ik heb al een verwarmingselement; kan ik dan een hot tub zonder een verwarming kopen?

Natuurlijk zijn alle modellen ook zonder verwarming verkrijgbaar. Stuur ons een e-mail met jouw exacte selectie en dan we berekenen de uiteindelijke prijs zonder de verwarming.

Ik heb al een filter. Kan ik alleen de filterverbindingen krijgen?

Op verzoek kunnen er twee roestvrijstalen buizen met kogelkranen worden geïnstalleerd om een ​​filter op aan te sluiten. De diameter van de buis is 32mm.

Hoe kan ik het water langer warm houden?

Investeer in de isolatie van de wanden, de bodem en het deksel. Zorg er na het baden voor dat je de hot tub afdekt om het warmteverlies te vertragen.

Als ik SPA-apparatuur bestel, waar kan ik dan de pompen verbergen?

Wij bieden een houten kist voor het afdekken van de elektrische apparatuur. Bij de modellen van glasvezel zitten de pompen tussen de binnenwand van glasvezel en de externe houtdecoratie verborgen. Het zandfilter vereist altijd een grote houten kist (ca. 0.8 x 0.8 x 0.8m) om het af te dekken.

Heb ik de hulp van een professional nodig voor het aansluiten van elektrische apparatuur?

Massagepompen, filters en LED-lampen worden altijd met standaard Europese stekkers geleverd. Ze zijn zodra ze zijn aangesloten op stopcontacten klaar voor gebruik.

De elektrische verwarmingen kunnen daarentegen alleen worden geïnstalleerd door gecertificeerde elektriciëns. We bieden de keuze uit een eenfasige-220V of een driefasige-230V of 380V elektrische verbindingen. Het elektrische verwarmingssysteem is uitgerust met een stoppenkast. Bij ontvangst van de hot tub moet de zwarte aansluitkabel, die achter de zekeringkast zit, door een gecertificeerde elektriciën aan een stroombron worden gekoppeld.

Wat is het energieverbruik van de elektrische verwarming?

Het stroomverbruik kan worden berekend door de verwarmingstijd te vermenigvuldigen met het vermogen van de elektrische verwarming: hx (kW) = kWh. Als een elektrische verwarming van 6 kW bijvoorbeeld 2,5 uur aan staat, verbruikt deze 15 kWh.

Kan ik mijn hot tub ook in de winter gebruiken?

Zeker, je hot tub kan het hele jaar door worden gebruikt! Het komt allemaal neer op goed onderhoud. Bekijk onze handleiding voor het onderhoud in de winter. Voor vorstpreventie is er ook een extra verwarming beschikbaar.

Moet ik een fundering voor mijn hot tub aanleggen?

Er is geen speciale ondergrond nodig, maar de grond eronder moet wel vlak zijn om vervormingen te voorkomen. Klik hier voor meer informatie.

Hoeveel weegt een hot tub?

Het gewicht varieert afhankelijk van het model. De hot tubs van glasvezels zijn het lichtste; Wellness-modellen wegen ca. 150kg; Ofuro-modellen ca. 100kg. De modellen van polypropyleen zijn er in verschillende maten, dus hun gewicht varieert van ca. 180kg tot 280kg. De rechthoekige modellen van polypropyleen zijn zwaarder en kunnen tussen de 250kg tot 400kg wegen. De houten modellen wegen op basis van hun diameter en houtsoort tussen de ca. 250kg tot 400kg.

Wat is de levensduur van een hot tub?

Als het goed wordt onderhouden moet een hot tub minimaal 10 jaar kunnen meegaan. Modellen van glasvezel en polypropyleen zijn omdat die meer zorg en aandacht vereisen duurzamer dan houten modellen.

Wat is het verschil tussen massage met luchtbellen en hydromassage?

Het massagesysteem met luchtbellen bestaat uit 12 stralen, die een zachter massage-effect genereren. Dit is voor alle hot tub modellen beschikbaar.

Het hydromassagesysteem bestaat uit zes verchroomde stralen, die een sterk massage-effect genereren. De hydromassage is niet voor de houten modellen beschikbaar.

Wat is de inhoud van een model van glasvezel?

In de modellen van glasvezel met een verhoogd kinderzitje is de inhoud ongeveer 1200 liter. De modellen van glasvezel zonder verhoogd zitje hebben een inhoud van ongeveer 1260 liter.

Hoe is de externe verwarming aangesloten?

In de zijkant van de hot tub zijn er twee roestvrijstalen buizen (Ø50mm) geïnstalleerd. De externe verwarming is via twee hittebestendige slangen met een lengte van 1 meter op deze leidingen aangesloten. De slangen worden aan elk uiteinde van de leiding vastgezet met klemmen. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat de slangen zo recht mogelijk worden geplaatst. De onderste slangen moeten evenwijdig aan de grond zijn; zijn mogen niet schuin worden geplaatst.

Hoe kan ik de watertemperatuur regelen?

De elektrische verwarming heeft een ingebouwde thermostaat, die op de gewenste temperatuur kan worden ingesteld en die de temperatuur tot hij wordt uitgeschakeld zal behouden. Bij het gebruik van een houtkachel moet de watertemperatuur worden geregeld door deze te meten met een thermometer en indien dat nodig is er koud water bij te gieten.

Wat is het beste brandhout voor mijn houtkachel?

Droog, dicht en vol hout, zoals els, eik en esdoorn. Je kunt ook biomassa (brandstofbriketten) gebruiken. Kolen zijn ten strengste verboden, omdat die de kachel kunnen beschadigen.

Zijn de prijzen op de website inclusief belastingen?

Ja, de BTW-belasting is al inbegrepen. Sommige producten zijn ook inclusief de verzendkosten. Bij de sauna’s zijn de verzendkosten niet inbegrepen omdat het bezorgadres, het type sauna (voorgemonteerd of plat verpakt) en de grootte van de sauna van tevoren bekend moeten zijn.

Kan het product exclusief de BTW worden gekocht?

Er zijn twee mogelijkheden om de BTW-belasting uit te sluiten. (1) Je moet het dan via een bedrijf met een geldige BTW-code kopen (je kunt de BTW-code hier verifiëren:http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/vatResponse.html  ); (2) Het bezorgadres moet buiten de EU liggen (bijvoorbeeld: Noorwegen of Zwitserland).

Wat is de doorlooptijd (productie en levering)?

De doorlooptijd is altijd afhankelijk van de periode van het jaar. In de winter is de doorlooptijd ongeveer 3-4 weken en in de zomer: 5 – 6 weken.

Wat zijn de betalingsvoorwaarden en -methoden?

We weten dat het tegenwoordig moeilijk is om een ​​buitenlandse onderneming te vertrouwen en daarom vragen we 50% van de aanbetaling voordat we met de productie beginnen. Zodra jouw product klaar is, sturen wij de gedetailleerde foto’s van jouw bestelling met de bijgevoegde bestelbon op. Zodra je de foto’s hebt ontvangen en hebt bevestigd, vragen wij om het resterende bedrag te betalen. Zodra we het resterende bedrag hebben ontvangen, organiseren we de verzending naar het opgegeven adres.

We accepteren alle belangrijke betaalmethoden: directe bankoverschrijving, creditcard of een betaalpas.

 

Wat is de procedure van de aankoop?

We adviseren altijd om onze website te gebruiken om jouw eigen model te ontwerpen. Elk model heeft zijn eigen extra onderdelen, die vooraf kunnen worden geselecteerd. Houd er rekening mee dat voor elke bestelling een bestelformulier vereist is en dat na de selectie van een bepaald model op onze website moet worden ingevuld. Zodra we jouw verzoek hebben ontvangen, voegen we de bezorgkosten (indien van toepassing) toe en bereiden we de invoerdocumenten voor. Je ontvangt het contract en de factuur ALLEEN per e-mail. Zodra de aanbetaling is ontvangen, wordt er met de productie gestart. Zodra het product is voltooid en geverifieerd, worden de afbeeldingen naar de klant verzonden. Nadat het resterende saldo is betaald, wordt het product naar het opgegeven adres verzonden.

Waar kan ik meer informatie over de producten vinden?

Bezoek ons blog, je vindt daar voldoende artikelen en antwoorden. Als je toch nog vragen hebt, neem dan even contact met ons op.

Kan een sauna plat verpakt worden geleverd zodat ik het zelf in elkaar kan zetten?

Zeker. De meeste saunamodellen zijn ook ongemonteerd verkrijgbaar. Platte sauna’s zijn ideaal voor moeilijk toegankelijke locaties, plus dat de verzendkosten meestal ook lager zijn.


2. Veel Gestelde Vragen over de aankoop van sauna’s

Welk type verwarming verwarmt de sauna sneller: elektrisch of die op hout?

De opwarmtijd verschilt niet veel, alleen het voorbereidingsproces is anders: de elektrische verwarming begint met één druk op de knop te verwarmen, terwijl het wel wat langer duurt om een ​​vuur aan te maken en de as weer op te ruimen (vegen).

Wat is de beste temperatuur voor een sauna?

Afhankelijk van de individuele voorkeur, maar met betrekking tot de veiligheid, wordt volgens de Finnish Sauna Society (vooral voor mensen met een hartaandoening) aanbevolen om de temperatuur onder 90˚C te houden. Hogere temperaturen zijn ook mogelijk; het is echter belangrijk om je grenzen te kennen en niet te lang in de sauna te blijven. Bezoekers aan de sauna moeten voor, tijdens en na het doorbrengen van de tijd in de sauna goed gehydrateerd blijven.

Hoeveel mensen passen er in een sauna?

De saunaruimte heeft meestal aan beide zijden banken. Er kan worden verondersteld dat op elke meter van het bank één persoon kan zitten en op zijn beurt biedt 1 meter van de saunaruimte ruimte aan twee personen (aan beide zijden). Een sauna van 2 meter zou dan geschikt zijn voor 4 personen, een sauna van 3 meter – 6 personen enzovoort.

Als je van plan bent om op de saunabanken te gaan liggen, moet de saunabank om comfortabel te kunnen liggen ongeveer 2 meter lang zijn.

Moet ik de buitenkant van de sauna behandelen met olie?

We raden je aan om alle buitenste delen twee keer per jaar, idealiter voor en na de winter, te oliën. Als je een geassembleerde sauna bestelt, wordt deze al ingeolied geleverd. Als je een ongemonteerde saunasauna bestelt, zijn de houten delen onbehandeld en moeten ze nadat de sauna is gemonteerd worden behandeld met olie.

Kan ik de buitenkant van de sauna schilderen of beitsen?

Zeker. Alle externe delen kunnen worden geverfd of gebeitst met producten die zijn ontworpen voor gebruik buitenshuis.

Wat voor soort fundering moet ik voorbereiden voor de sauna?

In principe moet de lengte en de breedte van de fundering overeenkomen met de grootte van de sauna. De ondergrond zelf moet om mogelijke vervormingen te voorkomen vlak zijn. Op verzoek sturen wij altijd de vereiste basistekening van de sauna.

Wat is het gewicht van de sauna?

Het gewicht is afhankelijk van het soort hout en de lengte van de sauna. Thermohout is het lichtst, lariks is het zwaarst. Om een ​​ruwe schatting te geven, weegt een sauna van 2 meter minder dan 1 ton, een sauna van 3 meter – ongeveer 1,5 ton, een sauna van 4 meter – ongeveer 2 ton en een sauna van 5 meter – ongeveer 2,5 ton.

Welke houtsoort is het beste voor in een vochtig klimaat?

Thermohout is zonder twijfel de beste houtsoort voor vochtige klimaten, omdat het niet rot of kromtrekt. Sparrenhout wordt gebruikt voor het maken van thermohout. Thermohout is licht en heeft een bruine kleur. De watercapillairen worden verbrand, waardoor de kans op houtvervorming kleiner is. Klik hier voor meer informatie.

Zal het dak van de sauna bestand zijn tegen hevige sneeuwval?

Voor in bergachtige gebieden en gebieden met zware sneeuwval, raden we aan om het Iglo-model te overwegen. Het schuine dak is ontworpen om bestand te zijn tegen sneeuw.

Zitten er ook saunastenen in het pakket?

Ja, de vereiste hoeveelheid saunastenen is bij elke houtkachel of elektrische verwarming inbegrepen.

Wat is het vermogen van de elektrische verwarming?

De standaard elektrische verwarming die we gebruiken is de Harvia Vega, 6kW. Dit model is ook voor grotere sauna’s beschikbaar in 8kW. We zijn niet alleen beperkt tot dit type verwarming. Je kunt contact met ons opnemen over jouw gewenste verwarming en we zullen ervoor zorgen dat we het te installeren.

Is het mogelijk om een op afstand bedienbare elektrische verwarming te krijgen?

Ja. Neem voor een prijsopgave even contact met ons op via de e-mail. Geef indien mogelijk aan in welk verwarmingsmodel van Harvia je geïnteresseerd bent.

Hoe genereer ik in de sauna stoom?

Stoom wordt gegenereerd door water op de saunastenen te gieten. Je kunt eenvoudig een houten emmer pakken, deze vullen met water en het in het water plaatsen. Het water moet warm zijn, anders koelt het de stenen af. Schep met een pollepel wat water uit de emmer en giet het op de saunastenen. Gebruik deze methode zowel voor elektrische als houtgestookte kachels. We bieden ook een alternatieve oplossing voor houtgestookte kachels – een roestvrijstalen watertank die aan de schoorsteen wordt bevestigd. De warmte van de schoorsteen verwarmt het water, dus het zal de saunastenen dan niet afkoelen.

Hoe kan ik houtkrimp worden voorkomen?

Krimpend hout kan vervormen en er kunnen scheuren optreden en daarom is het van cruciaal belang om dit te voorkomen. Als het interieur van de sauna erg droog lijkt, laat dan een paar emmers water in de sauna staan. Naarmate het water verdampt, zal het hout het absorberen. Het wordt ook aanbevolen om de buitenkant van de sauna van tijd tot tijd te bevochtigen, wat kan worden gedaan door een paar emmers water over de buitenwanden te gieten.


3. Transportgerelateerde vragen


Wat is de bezorgprijs van een bepaald product? Waar kunnen we onze producten leveren?

De bezorgprijs is afhankelijk van het model. Zie onder. We bieden leveringen in de hele EU, waaronder Zwitserland, Noorwegen en andere.

Outdoor whirlpools: we doen vaak een aantal speciale aanbiedingen, daarom kan men gratis verzending vinden onder een bepaald buitenwhirlpoolmodel.
Buitensauna’s: de bezorgprijs is niet inbegrepen en wordt altijd als extra bovenop toegepast. Om de bezorgprijs van een buitensauna te weten, moeten we het volgende weten: (1) het model; (2) de grootte; (3) voorgemonteerd of plat verpakt; (4) Het afleveradres.
Verwarmingselementen voor whirlpools buiten: de leveringsprijs is inbegrepen verwacht voor niet-EU-landen zoals Noorwegen of Zwitserland.

Contacteer ons!
close slider
×