Buitensauna kopen – Buitensauna houtgestookt

Hier bij TimberIN gebruiken wij onze jarenlange ervaring om jou betaalbare en duurzame buitensauna’s te bieden! Ongeacht jouw budget weten wij hoe wij jouw dromen over een extra accent bij jou thuis kunnen waar maken en ervoor kunnen zorgen dat jij precies krijgt, wat jij nodig hebt! Net als onze houten hot tubs bieden ook onze houten tuinsauna’s niet alleen prachtige momenten of ontspanning, maar ook bewezen medische en gezondheidsvoordelen voor hun gebruikers!Buitensauna’s op een aanhangwagen


Het maakt niet uit voor welk type sauna je kiest, ze zijn allemaal uitgerust met houtgestookte of elektrische kachels van de hoogste kwaliteit van Harvia uit Finland. Tenslotte, alles wat de moeite waard is om te doen, moet je ook goed doen! Net zoals bij onze hot tubs, kunnen ook onze buitensauna’s voor de maatvoering direct op jouw behoeften worden afgestemd.

Als je een klassieke outdoor barrelsauna wilt, compleet met LED-verlichting en een kleedkamer binnenin, kunnen wij er ook een voor je bouwen! Heb je liever dakshingels en een prachtig artesisch raam? Dat
kunnen wij ook voor je verzorgen! Heb je weinig ruimte in jouw tuin? We kunnen ook een verticale sauna maken, die bijna overal past!

Als geen van deze opties jou interesseren, dan hebben we ook nog iets heel speciaals. Onze vierkante sauna’s zien er niet alleen fantastisch uit, maar ze zijn ook ruimer en bieden plaats aan maximaal zes personen, waardoor het de perfecte optie voor grote gezinnen en vrolijke feesten is of zelfs voor degenen, die graag gasten vermaken!

Onze houten buitensauna’s zijn wat de elektrische verlichting, de doucheruimtes, de modellen voor buitenverwarming en de houtbehandelingen betreft, enorm aanpasbaar. Onze sauna’s zijn echt net zo divers als de behoeften van onze klanten! Als je niet van eiken houdt, kunnen we het hele ontwerp ook in lariks voor jou uitvoeren!

Als je slechts een kleine sauna wilt en je afvraagt hoe je met jouw investering geld kunt verdienen, neem dan even de tijd om een mobiele houten sauna te overwegen! Onze zelfde geweldige constructies kunnen ook voor al jouw seizoen evenementen mobiel worden gemaakt, waardoor jij
die ontspannende en revitaliserende gezondheidsvoordelen van jouw houten sauna kunt delen met jouw gemeenschap!

Terwijl maatwerk iets geweldigs is, denken velen toch dat al deze opties op de een of andere manier buiten hun bereik liggen, maar dat is gewoon niet waar! Je zult versteld staan hoe gemakkelijk het is om jezelf al snel in jouw eigen buitensauna te krijgen!


Bouwopties voor buitensauna’s

(1) De buitensauna met douche:

Een sauna of een hottub met een douche in de buitenlucht is een populaire keuze. De douche kan als een afzonderlijke unit van de buitensauna zowel binnen als buiten worden geplaatst. Kiest men voor een douche in de sauna, dan wordt deze normaliter bij de ingang, die gescheiden is van het hoofdgedeelte van de sauna, geïnstalleerd. In het geval van een douche is het belangrijk om de sauna van een waterafvoer te voorzien. Water mag niet op de vloer blijven staan om een snelle verslechtering van het hout te voorkomen. De populairste keuze is de externe houten douche.

(2) Sauna’s met houtkachels of elektrische kachels voor in de tuin:

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een buitensauna is de warmtebron. De populairste zijn de houtgestookte kachels van Harvia. De eenvoud en de stijl zijn de voornaamste redenen waardoor ze zo populair zijn. Als rook in jouw gebied niet is toegestaan, kun je ook elektrische kachels van Harvia overwegen. De constructies zijn eenvoudiger omdat elektrische sauna’s niet over een schoorsteen en andere waterdichte dakafdichtingonderdelen hoeven te beschikken. Het belangrijkste verschil tussen de elektrische en de houtgestookte kachel van Harvia is het vermogen om te meten. Het vermogen van een elektrische kachel wordt uitgedrukt in kW. De kilowatt (kW) is gelijk aan duizend Watt. Deze eenheid wordt meestal gebruikt om het uitgangsvermogen van motoren en de kracht van elektromotoren, gereedschappen, machines en kachels weer te geven. Het is belangrijk om te weten hoe je de kosten van het gebruik van de elektrische sauna voor in de tuin berekent. Elke elektrische kachel heeft zijn eigen niveau van stroomverbruik. Men moet bekijken hoeveel kW de kachel heeft. Normaal gesproken zijn ze, afhankelijk van het model, van 3 kW tot meer dan 10 kW verkrijgbaar. Laten we 6 kW eens als voorbeeld nemen. Als je de buitensauna 3 uur lang hebt gebruikt om de kachel op maximaal vermogen te laten werken, verbruik je uiteindelijk 18 kW elektriciteit (6 kW * 3 uur = 18 kW). De volgende stap is om je lokale elektriciteitsrekening te controleren. Laten we zeggen dat een persoon 0,2 EUR per kW/u betaalt, dus zou de totale prijs slechts 3,60 EUR zijn.

Alle elektrische kachels, die worden gebruikt om de buitensauna’s te verwarmen, zijn uitgerust met een thermostaat zodat men gemakkelijk de vereiste temperatuur kan bereiken en kan aanpassen. De voeding die nodig is, hangt af van de kracht van de elektrische kachels. Units met maximaal 6 kW kunnen worden gevoed door een enkelfasige 220 – 230 V-kabel. Krachtigere units kunnen worden gevoed door een 3-fasen 380 V-kabel.

Houtgestookte buitensauna’s kunnen volledig zonder het stroomnet functioneren. Men heeft geen elektriciteit nodig om ze te laten werken. Het nadeel is dat je de temperatuur niet zo eenvoudig kunt aanpassen als bij de elektrische buitensauna. Dus hoe kunnen we de temperatuur in de sauna aanpassen en hoe kunnen we de kracht van de houtgestookte saunakachel beschrijven? Welnu, houtgestookte saunakachels hebben niet zoals elektrische kachels een indicator, die de vermogensniveaus aangeeft. Hoewel de elektrische kachels worden uitgedrukt in kW, worden de houtkachels op basis van de grootte en de hoeveelheid stenen die de brander kan bevatten geclassificeerd. De stenen fungeren als warmteaccumulators en hoe meer stenen er zijn, hoe meer warmte er over de sauna wordt verspreid. De temperatuur van de houtgestookte buitensauna kan alleen op basis van de hoeveelheid hout, die in het luik van de kachel wordt geplaatst, worden ingesteld. Als er te veel warmte binnen is, kan men altijd de ramen of deuren openen om zo een ​​goede ventilatie te krijgen.

Houtgestookte kachels kunnen worden uitgerust met interne of externe luiken (de plaats waar je het hout plaatst). Het externe luik is een perfecte manier om zonder de mensen binnenin te hinderen hout te kunnen laden. Dit is met name voor hotels of bed&breakfasts handig om hun klanten van dienst te kunnen zijn. We bieden ook een grote verscheidenheid aan kachels voor hottubs.

(3) Buitensauna’s met een kleedkamer

Kleedkamers in buitensauna’s zijn een vrij algemene keuze. Het is leuk om een beschikbare plek te hebben om je kleren achter te laten voordat je de sauna in gaat. De grootte kan variëren van 1m tot ongeveer 2m. Om de constructie beter te begrijpen, geven we een voorbeeld. Stel dat je de sauna selecteert die 4m lang is en 1,5m kleedruimte heeft. Dit soort sauna voor in de tuin zou ideaal zijn voor 4-5 personen, aangezien het hoofdgedeelte van de sauna 2,5m lang is en in de resterende 1,5m de kleedkamer zich bevindt. De kleedkamer is met de houten of glazen deuren gescheiden van de grote saunaruimte. Als er in je tuin maar weinig ruimte beschikbaar is, kun je de kleedkamer opgeven en zo over een grotere saunaruimte beschikken. Optioneel kunnen de kleedkamer en de saunaruimte verlicht worden door een paar LED-lampen, die onder de banken zijn ingebouwd. De kleedkamers van de buitensauna’s zijn gemaakt van hetzelfde hout en vereisen geen extra of andere materialen. Als je voldoende ruimte in je tuin hebt, adviseren wij je altijd om de kleedkamer in de sauna te hebben. Het is veel handiger.

(4) De houten sauna met een terras of een veranda

De veranda is een geweldige aanvulling op je houten sauna. Het is zeer comfortabel om directe wind te vermijden of om gewoon rustig te kunnen zitten na een geweldige tijd in de sauna. De lengte van een veranda kan variëren, maar de populairste keuze is 1 meter. Dus nogmaals, met een sauna met een totale lengte van 4m inclusief een veranda van 1m, blijft er een saunaruimte van 3m over. Veranda’s voor sauna’s in de tuin worden meestal met zijbanken geleverd en beschikken over een dak.

(5) De buitensauna voor 2, 4, 6 of 8 personen. Laten we de maten eens vergelijken

Als het gaat om de vraag hoeveel mensen er in een sauna zouden kunnen plaatsnemen, is dat niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Het is erg afhankelijk van de grootte van de persoon, maar laten we in dit geval, een gemiddelde maat van 175cm lang, met een gewicht van 80kg, nemen. In de 2m lange buitensauna zouden er comfortabel 2 personen passen, 3m zou geschikt zijn voor 4 personen en in de 4m lange buitensauna zouden 6 of meer personen kunnen zitten. Het soort sauna, of het nou de Barrel of de Iglu is, heeft geen invloed op het aantal mensen dat comfortabel in de sauna kan zitten. Aan de andere kant passen in de rechthoekige sauna van dezelfde lengte meer mensen omdat de muren recht zijn. 2, 4-persoonssauna’s zijn de populairste keuze voor kleine gezinnen, terwijl sauna’s met een lengte van 4 meter of meer meestal worden gekozen door hotels of verschillende bed & breakfastfaciliteiten.

(6) Een plaats kiezen voor een buitensauna

Bij het bouwen van een buitensauna in je tuin, is het belangrijk om de juiste plaats te kiezen. Je wilt een ruimte die ontspannend is en enigszins afgelegen ligt. Je wilt immers niet dat je buren een kijkje in je sauna nemen! Zorg ervoor dat de ruimte die je kiest groot genoeg is om comfortabel het saunagedeelte te kunnen huisvesten en ver genoeg van je huis verwijderd is om geen gevaar te vormen. Je hebt misschien, afhankelijk van waar je woont, een vergunning nodig om je sauna te bouwen.

In principe is elke plaats die geschikt is voor een schuur ook geschikt voor een sauna. In het geval dat de grond niet kan worden genivelleerd, kan je sauna met behulp van blokken of een kleine fundering worden verhoogd. Sommige ontwerpen laten je toe om de basis van de sauna gedeeltelijk in te graven, waardoor je meer vrijheid hebt om deze te plaatsen. Kortom, elke sauna wordt geleverd met een reeds voorgebouwde houten basis, wat betekent dat je alleen het oppervlak hoeft te nivelleren en ervoor moet zorgen dat er voldoende ventilatie is. Natuurlijk kan de sauna ook op een houten terras of op een soort patio worden geplaatst. Het materiaal is niet zo belangrijk. Elke sauna heeft zijn eigen afmetingen voor de fundering, die aan de grondconstructie moeten voldoen om hem mooi te kunnen positioneren.


Het kiezen van de buitensauna voor in de tuin

Er zijn op het internet veel buitensauna’s te koop. Overweeg bij het nemen van een beslissing je ruimte, je doelen en je persoonlijke voorkeuren. Houten sauna’s voor in de tuin moeten gemaakt zijn van duurzaam hout, dat behandeld is om bestand te zijn tegen hitte en vocht. Sommige ontwerpen, zoals de Iglu of de Barrel, hebben andere speciale overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden, dus voordat je bestelt, moet je ervoor zorgen dat je de door jou gekozen sauna kunt plaatsen.

Zodra jouw buitensauna is geïnstalleerd, kun je beginnen met een ontspannen en een aangenamer, gezonder leven leiden. Jouw sauna zal zeker je favoriete plek van je huis worden, waarvan je jarenlang onbezorgd kunt genieten. Bestel vandaag nog je sauna en ontdek waarom zoveel Scandinaviërs al in het comfort van hun tuinen hun eigen kleine paradijsje hebben gebouwd.

Kortom, de buitensauna’s zijn een uitstekend luxe item voor in de tuin

Outdoor sauna’s of glamping pods om te kamperen zijn ook een uitstekende aanvulling voor om het huis. Doe-het-zelf buitensauna’s, die door de huiseigenarenkunnen zelf kunnen worden gebouwd, zijn ook beschikbaar. De ruimte per persoon hangt af van het aantal mensen dat de buitensauna moet kunnen herbergen.

Een buitensauna is een uitstekende ontspanningsfaciliteit, die gemakkelijk de waarde van het onroerend goed kan vergroten. De buitensauna is voor de meeste mensen, die zich bewust zijn van de voordelen ervan, een echte plek om te ontspannen. Het helpt zelfs bij het verminderen van het gewicht en het afvoeren van de toxines uit het lichaam.

De Ultieme Gids voor het Kopen van een Buitensauna

Het kopen van een buitensauna is niet alleen een toevoeging aan je huis, maar ook aan je levensstijl. In deze gids verkennen we waarom een buitensauna een waardevolle investering kan zijn en geven we je inzicht in de belangrijkste overwegingen bij het kopen van dit luxe ontspanningsmiddel.

Waarom Een Buitensauna?

 • Ontspanning en Welzijn: Ontdek hoe een buitensauna een oase van rust kan zijn, waar je de dagelijkse stress kunt achterlaten en kunt genieten van pure ontspanning.
 • Gezondheidsvoordelen: Leer over de gezondheidsvoordelen van regelmatige saunasessies, waaronder verbeterde bloedcirculatie, ontgifting en verlichting van spierspanning.

Overwegingen bij het Kopen van een Buitensauna:

 • Afmetingen en Ruimte: Ontdek waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste afmetingen en de optimale locatie voor jouw buitensauna.
 • Materiaalkeuze: Leer over de verschillende materialen waaruit buitensauna’s kunnen bestaan en welke het beste past bij jouw stijl en onderhoudsvoorkeuren.

Installatie en Onderhoud:

 • Installatieproces: Krijg inzicht in het installatieproces en overweeg of je zelf wilt installeren of professionele hulp wilt inschakelen.
 • Onderhoudstips: Ontvang praktische tips voor het onderhouden van je buitensauna, zodat deze in optimale conditie blijft.

Accessoires en Luxe Opties:

 • Sauna-accessoires: Ontdek welke accessoires je sauna-ervaring kunnen verbeteren, zoals hoofdsteunen, verlichting en geluidssystemen.
 • Technologische Opties: Verken moderne functies, zoals digitale besturingssystemen en geavanceerde verwarmingsmethoden.

Duurzaam Genieten:

 • Energiezuinigheid: Lees hoe je je buitensauna energiezuinig kunt gebruiken en wat je kunt doen om de operationele kosten te minimaliseren.
 • Jaarrond Gebruik: Ontdek hoe je het hele jaar door kunt genieten van je buitensauna, inclusief tips voor wintergebruik.

Een buitensauna kopen is niet alleen een materiële investering, maar ook een investering in je eigen welzijn. Deze gids heeft als doel je te voorzien van alle informatie die je nodig hebt om de juiste beslissing te nemen en te genieten van de voordelen van je eigen buitensauna.

Deze blog is ontworpen om de lezer te informeren over alle aspecten van het kopen van een buitensauna, met een nadruk op het bevorderen van een weloverwogen besluitvorming en het maximaliseren van het plezier en de ontspanning.

De Magie van een Houtgestookte Buitensauna: Genieten van Natuurlijke Warmte in je Eigen Tuin

Een houtgestookte buitensauna voegt niet alleen een vleugje luxe toe aan je tuin, maar biedt ook de authentieke ervaring van ontspannen in de warmte van knisperend hout. In deze blog duiken we in de betovering van een houtgestookte buitensauna en ontdekken we waarom steeds meer mensen kiezen voor deze natuurlijke vorm van wellness.

De Warmte van Houtgestookte Buitensauna’s:

 • Terug naar de Natuur: Ontdek hoe een houtgestookte buitensauna je verbindt met de natuur, waarbij de geur van brandend hout en de rustgevende ambiance een unieke ervaring creëren.
 • Gezelligheid en Sfeer: Leer hoe de houtgestookte kachel niet alleen zorgt voor warmte, maar ook voor een gezellige sfeer die de saunabeleving naar een hoger niveau tilt.

Waarom Kiezen voor Houtgestookt:

 • Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid: Ontdek de ecologische voordelen van een houtgestookte sauna, waarbij je gebruikmaakt van hernieuwbare energiebronnen.
 • Authenticiteit: Ervaar de charme van een traditionele sauna-ervaring met een houtgestookt systeem, waarbij de tijd lijkt stil te staan.

Installatie en Onderhoud:

 • Installatiegemak: Leer over de installatie van een houtgestookte buitensauna en de overwegingen bij het kiezen van de juiste locatie.
 • Onderhoudstips: Ontvang handige tips voor het onderhouden van de houtkachel en het waarborgen van een veilige en efficiënte werking.

Wellness in je Eigen Tuin:

 • Voordelen voor Gezondheid en Welzijn: Ontdek de gezondheidsvoordelen van regelmatige saunasessies, waaronder ontspanning, verbeterde bloedcirculatie en ontgifting.
 • Sociaal Samenzijn: Leer hoe een houtgestookte buitensauna een sociale hub kan worden, perfect voor gezellige momenten met vrienden en familie.

Een houtgestookte buitensauna is niet alleen een toevoeging aan je tuin, maar een reis naar ontspanning en authenticiteit. De warmte van hout brengt niet alleen de sauna op temperatuur maar ook de sfeer in je tuin.

Deze blog is bedoeld om de lezer te inspireren en te informeren over de unieke voordelen van een houtgestookte buitensauna, met de nadruk op de natuurlijke, authentieke en gezellige aspecten van deze bijzondere wellnesservaring.

Buitensauna kopen

3140

9.7

MOOIE VERSCHILLENDE ONTWERPEN


9.5/10

MEER TIJD VOOR FAMILIE EN VRIENDEN


10.0/10

BETERE SLAAP


9.5/10


Contacteer ons!
close slider
×