Buitensauna kopen – Sauna in de tuin

Hier bij TimberIN gebruiken wij onze jarenlange ervaring om jou betaalbare en duurzame buitensauna’s te bieden! Ongeacht jouw budget weten wij hoe wij jouw dromen over een extra accent bij jou thuis kunnen waar maken en ervoor kunnen zorgen dat jij precies krijgt, wat jij nodig hebt! Net als onze houten hot tubs bieden ook onze houten tuinsauna’s niet alleen prachtige momenten of ontspanning, maar ook bewezen medische en gezondheidsvoordelen voor hun gebruikers!

Ontdek onze andere buitensaunamodellen

Buitensauna: traditioneel sauna-genot met een houtkachel

Een buitensauna met houtkachel is het toonbeeld van traditioneel sauna-genot. Deze unieke sauna in de vorm van een ton combineert de warmte van een houtkachel met de rustieke esthetiek van een traditionele houten tonstructuur. Lees hier meer over de voordelen van deze bijzondere saunavariant.

Het traditionele ontwerp van een houten ton

Een buitensauna met houtkachel belichaamt het klassieke saunadesign in zijn meest authentieke vorm. De ronde vorm van het tonontwerp biedt niet alleen een esthetisch aanzicht, maar ook een verbeterde luchtcirculatie, wat leidt tot een aangenaam saunaklimaat. Dit traditionele ontwerp creëert een uitnodigende omgeving waarin de tijd lijkt stil te staan.

sauna in de tuin

Veelzijdige mogelijkheden voor het laden van hout

Een buitensauna met houtkachel biedt twee praktische mogelijkheden om hout te laden: van binnenuit en van buitenaf. De binnenkant maakt bijvoorbeeld het gebruik van houtkachels zoals de Harvia 20 mogelijk, terwijl de externe optie met de Harvia 20 SL het gemakkelijk maakt om van buitenaf te laden. Deze flexibiliteit maakt de buitensauna met houtkachel bijzonder aanpasbaar aan individuele voorkeuren en ruimtelijke omstandigheden.

Snelle opwarmtijd met de houtkachel

Een ander voordeel van deze saunavariant is de indrukwekkend snelle opwarmtijd dankzij de krachtige houtkachel. De Harvia 20 zorgt niet alleen voor een snelle opwarming, maar creëert ook een ontspannen sfeer met de heerlijke geur van vers brandend hout. Dit zintuiglijke element draagt bij aan de totale sauna-ervaring en versterkt het gevoel van verbondenheid met de natuur.

Veiligheidsinstructies in acht nemen

Bij het gebruik van een houtkachel in een buitensauna is het belangrijk om de nodige veiligheidsmaatregelen te treffen. Vanwege de open vlam en de warmtebron is het essentieel om voldoende veiligheidsafstanden tot brandbare materialen te garanderen. Dit is cruciaal om een veilig en ontspannen gebruik van de buitensauna te garanderen.

Unieke sauna-ervaring met een buitensauna met houtkachel

Een buitensauna met houtkachel combineert traditie, esthetiek en functionaliteit op een unieke manier. Met de keuze tussen binnen- en buitenbelading biedt het een flexibele oplossing voor verschillende behoeften. De snelle opwarmtijd en de onmiskenbare geur van brandend hout creëren een oase van ontspanning. Houd er bij gebruik echter altijd rekening mee dat u de veiligheidsafstanden in acht neemt om een veilige sauna-ervaring te garanderen. Duik in de wereld van de buitensauna met houtkachel en geniet van de warmte van de traditie in uw eigen tuin.

Buitensauna kopen: tips voor de perfecte keuze

Buitensauna’s winnen de laatste jaren steeds meer aan populariteit. De unieke uitstraling en de bijzondere sauna-ervaring maken ze tot een aantrekkelijke optie voor tuinbezitters. Voordat u echter een eigen buitensauna koopt, zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee u rekening moet houden om ervoor te zorgen dat u de perfecte keuze maakt voor uw behoeften. Hier zijn enkele punten om over na te denken voordat u een buitensauna koopt.

houtgestookt buitensauna

De exacte locatie in uw tuin: Voordat u besluit een buitensauna te kopen, is het belangrijk om de exacte locatie in uw tuin te bepalen. Bedenk waar de sauna het beste tot zijn recht komt en welk gebied het gemakkelijkst toegankelijk is. Als u de sauna naar verschillende locaties wilt verplaatsen, kunt u op zoek gaan naar een buitensauna op aanhanger.

De voorbereiding van het fundament: Voordat de buitensauna wordt geleverd, is een zorgvuldige voorbereiding van het fundament essentieel. Een stabiel en vlak fundament zorgt niet alleen voor de duurzaamheid van de sauna, maar ook voor een veilig gebruik.

Het passende ontwerp voor uw tuinlandschap: Kies een ontwerp dat harmonieus past in uw tuinlandschap. De buitensauna moet niet alleen functioneel zijn, maar ook esthetisch aansprekend.

De lengte van de sauna: Bedenk voor hoeveel personen de sauna bedoeld is. De lengte van de sauna speelt hierbij een cruciale rol. Een goed doordachte planning zorgt voor voldoende ruimte en comfort.

Houtkachel of elektrische kachel: Geeft u de voorkeur aan een houtkachel of een elektrische kachel? Beide opties hebben hun voor- en nadelen. Een houtkachel geeft de sauna een rustieke sfeer, terwijl een elektrische kachel gemakkelijker in gebruik is.

Isolatie voor koud klimaat: In koude klimaten is extra isolatie aan te raden. Dit zorgt ervoor dat de warmte in de sauna blijft en dat u kunt genieten van een aangename sauna-ervaring, ongeacht de buitentemperatuur.

Separate ruimte of veranda: Overweeg of u een aparte kleedruimte of een veranda in uw buitensauna nodig hebt. Dit kan het comfort en de gebruiksmogelijkheden aanzienlijk verbeteren.

Verlichting binnen en buiten de sauna: Bepaal of u verlichting binnen of buiten de sauna wenst. De juiste verlichting draagt in belangrijke mate bij aan de sfeer en kan naar persoonlijke smaak worden aangepast.

Panoramavenster voor het uitzicht: Maak gebruik van de mogelijkheid om uw buitensauna te voorzien van een groot panoramavenster als uw locatie een mooi uitzicht biedt. Dit creëert niet alleen een open sfeer, maar maakt ook ontspannende blikken in de natuur mogelijk.

Sauna in de tuin: bouwopties en tips

(1) De buitensauna met douche:

Een sauna of een hottub met een douche in de buitenlucht is een populaire keuze. De douche kan als een afzonderlijke unit van de buitensauna zowel binnen als buiten worden geplaatst. Kiest men voor een douche in de sauna, dan wordt deze normaliter bij de ingang, die gescheiden is van het hoofdgedeelte van de sauna, geïnstalleerd. In het geval van een douche is het belangrijk om de sauna van een waterafvoer te voorzien. Water mag niet op de vloer blijven staan om een snelle verslechtering van het hout te voorkomen. De populairste keuze is de externe houten douche.

Buitensauna kopen

(2) Sauna’s met houtkachels of elektrische kachels voor in de tuin:

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een buitensauna is de warmtebron. De populairste zijn de houtgestookte kachels van Harvia. De eenvoud en de stijl zijn de voornaamste redenen waardoor ze zo populair zijn. Als rook in jouw gebied niet is toegestaan, kun je ook elektrische kachels van Harvia overwegen. De constructies zijn eenvoudiger omdat elektrische sauna’s niet over een schoorsteen en andere waterdichte dakafdichtingonderdelen hoeven te beschikken. Het belangrijkste verschil tussen de elektrische en de houtgestookte kachel van Harvia is het vermogen om te meten. Het vermogen van een elektrische kachel wordt uitgedrukt in kW. De kilowatt (kW) is gelijk aan duizend Watt. Deze eenheid wordt meestal gebruikt om het uitgangsvermogen van motoren en de kracht van elektromotoren, gereedschappen, machines en kachels weer te geven. Het is belangrijk om te weten hoe je de kosten van het gebruik van de elektrische sauna voor in de tuin berekent. Elke elektrische kachel heeft zijn eigen niveau van stroomverbruik. Men moet bekijken hoeveel kW de kachel heeft. Normaal gesproken zijn ze, afhankelijk van het model, van 3 kW tot meer dan 10 kW verkrijgbaar. Laten we 6 kW eens als voorbeeld nemen. Als je de buitensauna 3 uur lang hebt gebruikt om de kachel op maximaal vermogen te laten werken, verbruik je uiteindelijk 18 kW elektriciteit (6 kW * 3 uur = 18 kW). De volgende stap is om je lokale elektriciteitsrekening te controleren. Laten we zeggen dat een persoon 0,2 EUR per kW/u betaalt, dus zou de totale prijs slechts 3,60 EUR zijn.

Alle elektrische kachels, die worden gebruikt om de buitensauna’s te verwarmen, zijn uitgerust met een thermostaat zodat men gemakkelijk de vereiste temperatuur kan bereiken en kan aanpassen. De voeding die nodig is, hangt af van de kracht van de elektrische kachels. Units met maximaal 6 kW kunnen worden gevoed door een enkelfasige 220 – 230 V-kabel. Krachtigere units kunnen worden gevoed door een 3-fasen 380 V-kabel.

Houtgestookte buitensauna’s kunnen volledig zonder het stroomnet functioneren. Men heeft geen elektriciteit nodig om ze te laten werken. Het nadeel is dat je de temperatuur niet zo eenvoudig kunt aanpassen als bij de elektrische buitensauna. Dus hoe kunnen we de temperatuur in de sauna aanpassen en hoe kunnen we de kracht van de houtgestookte saunakachel beschrijven? Welnu, houtgestookte saunakachels hebben niet zoals elektrische kachels een indicator, die de vermogensniveaus aangeeft. Hoewel de elektrische kachels worden uitgedrukt in kW, worden de houtkachels op basis van de grootte en de hoeveelheid stenen die de brander kan bevatten geclassificeerd. De stenen fungeren als warmteaccumulators en hoe meer stenen er zijn, hoe meer warmte er over de sauna wordt verspreid. De temperatuur van de houtgestookte buitensauna kan alleen op basis van de hoeveelheid hout, die in het luik van de kachel wordt geplaatst, worden ingesteld. Als er te veel warmte binnen is, kan men altijd de ramen of deuren openen om zo een ​​goede ventilatie te krijgen.

Houtgestookte kachels kunnen worden uitgerust met interne of externe luiken (de plaats waar je het hout plaatst). Het externe luik is een perfecte manier om zonder de mensen binnenin te hinderen hout te kunnen laden. Dit is met name voor hotels of bed&breakfasts handig om hun klanten van dienst te kunnen zijn. We bieden ook een grote verscheidenheid aan kachels voor hottubs.

(3) Buitensauna’s met een kleedkamer

Kleedkamers in buitensauna’s zijn een vrij algemene keuze. Het is leuk om een beschikbare plek te hebben om je kleren achter te laten voordat je de sauna in gaat. De grootte kan variëren van 1m tot ongeveer 2m. Om de constructie beter te begrijpen, geven we een voorbeeld. Stel dat je de sauna selecteert die 4m lang is en 1,5m kleedruimte heeft. Dit soort sauna voor in de tuin zou ideaal zijn voor 4-5 personen, aangezien het hoofdgedeelte van de sauna 2,5m lang is en in de resterende 1,5m de kleedkamer zich bevindt. De kleedkamer is met de houten of glazen deuren gescheiden van de grote saunaruimte. Als er in je tuin maar weinig ruimte beschikbaar is, kun je de kleedkamer opgeven en zo over een grotere saunaruimte beschikken. Optioneel kunnen de kleedkamer en de saunaruimte verlicht worden door een paar LED-lampen, die onder de banken zijn ingebouwd. De kleedkamers van de buitensauna’s zijn gemaakt van hetzelfde hout en vereisen geen extra of andere materialen. Als je voldoende ruimte in je tuin hebt, adviseren wij je altijd om de kleedkamer in de sauna te hebben. Het is veel handiger.

(4) De houten sauna met een terras of een veranda

De veranda is een geweldige aanvulling op je houten sauna. Het is zeer comfortabel om directe wind te vermijden of om gewoon rustig te kunnen zitten na een geweldige tijd in de sauna. De lengte van een veranda kan variëren, maar de populairste keuze is 1 meter. Dus nogmaals, met een sauna met een totale lengte van 4m inclusief een veranda van 1m, blijft er een saunaruimte van 3m over. Veranda’s voor sauna’s in de tuin worden meestal met zijbanken geleverd en beschikken over een dak.

(5) De buitensauna voor 2, 4, 6 of 8 personen. Laten we de maten eens vergelijken

Als het gaat om de vraag hoeveel mensen er in een sauna zouden kunnen plaatsnemen, is dat niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Het is erg afhankelijk van de grootte van de persoon, maar laten we in dit geval, een gemiddelde maat van 175cm lang, met een gewicht van 80kg, nemen. In de 2m lange buitensauna zouden er comfortabel 2 personen passen, 3m zou geschikt zijn voor 4 personen en in de 4m lange buitensauna zouden 6 of meer personen kunnen zitten. Het soort sauna, of het nou de Barrel of de Iglu is, heeft geen invloed op het aantal mensen dat comfortabel in de sauna kan zitten. Aan de andere kant passen in de rechthoekige sauna van dezelfde lengte meer mensen omdat de muren recht zijn. 2, 4-persoonssauna’s zijn de populairste keuze voor kleine gezinnen, terwijl sauna’s met een lengte van 4 meter of meer meestal worden gekozen door hotels of verschillende bed & breakfastfaciliteiten.

(6) Een plaats kiezen voor een buitensauna

Bij het bouwen van een buitensauna in je tuin, is het belangrijk om de juiste plaats te kiezen. Je wilt een ruimte die ontspannend is en enigszins afgelegen ligt. Je wilt immers niet dat je buren een kijkje in je sauna nemen! Zorg ervoor dat de ruimte die je kiest groot genoeg is om comfortabel het saunagedeelte te kunnen huisvesten en ver genoeg van je huis verwijderd is om geen gevaar te vormen. Je hebt misschien, afhankelijk van waar je woont, een vergunning nodig om je sauna te bouwen.

In principe is elke plaats die geschikt is voor een schuur ook geschikt voor een sauna. In het geval dat de grond niet kan worden genivelleerd, kan je sauna met behulp van blokken of een kleine fundering worden verhoogd. Sommige ontwerpen laten je toe om de basis van de sauna gedeeltelijk in te graven, waardoor je meer vrijheid hebt om deze te plaatsen. Kortom, elke sauna wordt geleverd met een reeds voorgebouwde houten basis, wat betekent dat je alleen het oppervlak hoeft te nivelleren en ervoor moet zorgen dat er voldoende ventilatie is. Natuurlijk kan de sauna ook op een houten terras of op een soort patio worden geplaatst. Het materiaal is niet zo belangrijk. Elke sauna heeft zijn eigen afmetingen voor de fundering, die aan de grondconstructie moeten voldoen om hem mooi te kunnen positioneren.

Buitensauna kopen

3140

9.7

MOOIE VERSCHILLENDE ONTWERPEN


9.5/10

MEER TIJD VOOR FAMILIE EN VRIENDEN


10.0/10

BETERE SLAAP


9.5/10


Contacteer ons!
close slider
×