Externe en Interne Kachels voor Hottubs Kopen | Nederland, België

Koop online  uw nieuwe sauna, hottub of spa Wekelijkse levering naar Nederland en België. Wekelijkse leveringen in heel Europa!
Je bestelt rechtstreeks bij de fabrikant – de TimberIN-fabriek! Wat betekent dat?

De TimberIN-fabriek is erkend door de European Union Intellectual Property Office (certificeringsnr. 016147597) en is geregistreerd bij de handelsmerken van de Europese Unie. Dat betekent dat het ontwerp van onze producten uniek is. Op dit moment ondergaat TimberIN het proces van ISO 9001-inrichting “Kwaliteitsmanagementsystemen”. Enkele belangrijke voordelen van het werken met ons:

 

 • Je krijgt een uniek en hoogwaardig product van het merk TimberIN. Er zijn veel producten op het internet te vinden, die op elkaar lijken, maar als je zeker wilt zijn van de kwaliteit van elk aspect van je aankoop, kies dan voor TimberIN!
 • Een veel veiliger aankoopproces. Je stort je geld rechtstreeks naar de fabrikant, zonder tussenkomst van derden – dus zo loop je geen risico’s!
 • Een veel veiliger transportproces. Je krijgt het product rechtstreeks van de fabrikant geleverd, dus het hoeft niet extra worden ingeladen! Dit is erg belangrijk om het product schadevrij te houden door transport, want dat veroorzaakt vaak problemen!
 • Dankzij de directe communicatie met de fabrikant wordt je bestelling zo nauwkeurig mogelijk geproduceerd. Het betrekken van derden (wederverkopers) bij het aankoopproces zou altijd de mogelijkheid vergroten dat zaken verkeerd begrepen worden en dat het product dus niet vervaardigd wordt zoals jij dat had bedoeld.
 • Wij leveren op maat gemaakte modellen! De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb je een eigen idee over een ander ontworpen model? Deel dit idee dan met ons!
 • De garantie wordt rechtstreeks door de fabrikant verstrekt. Het doen van aankopen bij een wederverkoper kan de garantieservices vaak beperken, want in geval van een probleem neemt de wederverkoper contact op met de fabrikant en uiteindelijk wil bijna niemand echt de verantwoordelijkheid op zich nemen. Als gevolg hiervan verliest de klant tijd en geld.
 • Dankzij het omzeilen van wederverkopers bespaar je tot 20% – 30% op alle producten van hoge kwaliteit. Klanten kunnen dit bedrag beter uitgeven aan hout en spa-apparatuur van betere kwaliteit in plaats van dat ze de wederverkopers moeten betalen voor hun diensten.
 • 95% klanttevredenheid en al meer dan 500 positieve beoordelingen in Europa, dat liegt er niet om! Bezoek onze website timberin.com, selecteer het land van herkomst en kom meer te weten over ons! Vergeet ook niet om onze blog-artikelen te lezen.
 • De productielijn van het merk TimberIN is officieel gecertificeerd door het European Union Intellectual Property Office (certificeringsnr. 016147597) en is geregistreerd bij de handelsmerken van de Europese Unie.

Hout gestookte ovens worden special geproduceerd voor houten hot tubs. Binnen de kachel, water circuleerd zichzelf zonder enig gebruik van een pomp. Warm water stroomt omhoog en genereerd lage druk wat koud water van de bodem lift. Om deze reden is een pomp aangedreven bij elektriciteit niet nodig.

Een Binnen of Buiten Kachel Hebben? Hottub Kachel Aluminium of Roestvrij Staal..

Het belangrijkste voordeel van het hebben van een buiten kachel is dat het meer ruimte biedt in het bad, terwijl met het hebben van een binnen model, men brandstof kan toevoegen zonder uit het bad te gaan. De lichaam en open haard van de oven kunnen gemaakt worden van roestvrij staal (verschillende modellen) of marine aluminium. De frame en deuren zijn gemaakt van gietijzer, dat een lange levensduur heeft. Er moet op gewezen worden dat als er een mogelijkheid is dat het waren bevroren kan raken, het water uit de oven moet worden gehaald na gebruik. De warmte die afkomstig is van het vuur wordt overgedragen aan het water door de complexe dubele oppervalk van de oven. Het gewoonlijke vermogen is 12-30kw. De houtgstookte ovens wordt aangesloten op de hot tub met behulp van aansluitings leidingen die komen met het pakket. Dit pakket combineerd kunstof buizen en flexibele rubberen slangen met klemmen voor een veilige verbinding. De schoorsteen van 2m lengte en een regen hoed is ook bijgevoegd in het pakket. Een sa schop word ook geleverd samen met de interieur ovens.

Procedure voor monteren:

 1. Oven moet op een horizontaal oppervlak staan
 2. Het moet ~ 15 cm lager staan dan de spa om de inclinatie van de bovenste slang te handhaven. Dit is noodzakelijk voor voor het werken van de volledige circulatie.
 3. Er moet een opening van Ø60 gemaakt worden voor het installeren van de bovenste slang. De inclinatie van de bodem moet ongeveer 190mm zijn
 4. Dezelfde opening moet aan de tegenovergestelde kant van de hot tub gemaakt worden voor de onderste slang.
 5. De bovenste en onderste slangen moeten verbonden worden met de oven.

Houtgestookte ovens werken net als andere traditionele houtovens. Het is logisch dat een beter verwarmingstijd geld wanneer droog hout wordt gebruikt. De haard is meestal 40-50 cm in lengte en 30-40mm breed. Het beste resultaat wordt verkregen door droge en in stukken gesneden houten panelen te gebruiken. Een enkele lading hout gaat ongeveer 45 minuten mee.

Belangrijkste kenmerken. Constructie en milieu bestendig Het lichaam van de oven kan gemaakt zijn van roestvrij staal of marine aluminium. Frame en deuren zijn meestal gemaakt van gietijzer. Grote en efficiente haard voor het laden van hout en een water afvoer opening (voor bij vorst). Gebruik van de oven in de winter In de winter moet al het water uit de oven worden gehaald na het gebruik van de hot tub. Dit dient te gebeuren om de mogelijkheid van het bevriezen van het water tegen te gaan. Water kan bevriezen en ijs zet uit en kan daardoor het interieur van de oven beschadigen. Let op: Als zee of chloor water wordt gebruikt, is het noodzakelijk om de oven met zoet water af te spelen.

Hout Verwarmde Hot Tubs

In de nieuwste zoektocht naar organisch die wereldwijd is uitgebroken, zij zelfs hot tubs een onderwerp geworden. Eerst gaf een houten hot tube een natuurlijke en meer relaxte manier van ontspannen, maar nu gaat het niet slechts meer om vorm, grootte en materiaal van de tub zelf, maar de manier waarop het water wordt verwarmd.

Daardoor is het materiaal van de tub niet zo belangrijk aangezien eerder aardgas of elektrische mechanismes waren betrokken bij het verwarmen van het water dat van de jets in de tubs kwam. Recentelijk is er een manierBuiten hottub kachel ontwikkeld om het verwarmen te optimaliseren, en dat is door hout te gebruiken om het water te verwarmen.

Het water temperatuur en verwarmingssysteem is natuurlijk een belangrijk onderdeel van de hele hot tub setup. Voorheen werd ongeacht het materiaal dat gebruikt werd bij de productie van de hot tub; plastic, acryl, roestvrij staal of zelfs hout, gekozen voor aardgas of elektriciteit om te verwarmen.

Recentelijk is met de rage om alles met elektriciteit te vermijden wat betreft de verwarming van het water in de hot tub jets, het hout verwarmen in de tub systemen populair geworden.

Het materiaal van de tub zelf kan natuurlijk geen hout meer zijn omdat deze in brand zou vliegen. Maar hot tubs worden recentelijk gemaakt door een combinatie van materiaal zoals acryl of roestvrij staal om een basis te maken waar het hout gebaseerde verwarmingssysteem wordt geplaatst zodat de rest van de tub wel van hout gemaakt kan worden. Dit zorgt ervoor dat het houten gedeelte niet in brand vliegt. Recentelijk is er een effectief mechanisme waardoor houten hot tubs en hout gestookte hot tubes samen kunnen bestaan waarbij de veiligheidsrisico’s bijna geheel zijn uitgesloten. Het verwarmingssysteem waar hout brand bestaat buiten de tub zelf, en een verbinding tussen de twee zorgt ervoor dat water verwarmd wordt door vuur aan de buitenkant, en via een pijplijn in de tub terecht komt. Dit wordt via een andere pijp weer terug gestuurd en opnieuw verwarmd. Dit systeem zorgt voor een veilige en betrouwbare methode om heet water in de hot tub te krijgen. Het recyclen van het water dat opnieuw verwarmd wordt door een constante verbinding helpt bij de veiligheid, en waterbesparing.

De hout gestookte hot tub is een hete favoriet onder puristen die geloven in het ervaren van natuurlijke water geisers en dit stelt hen in staat dit te doen. Hout verwarmde hot tubs zijn natuurlijk duurder dan aardgas of elektrische tubs en er is de noodzaak om hout te gebruiken in plaats van slechts de elektriciteitsrekening te hoeven betalen. Een van de grootste voordelen van een hout gestookte hot tub is dat, omdat het verwarmingssysteem buiten de tub zit, er meer mensen in de tub kunnen, en dus wordt het veel gebruikt bij spa’s, sauna’s en hotels waar mensen het hout verwarmde hot tub gevoel willen ervaren.

Contacteer ons!
close slider