Buitensauna met houtkachel kopen België – Elektrische buitensauna

Hier bij TimberIN gebruiken wij onze jarenlange ervaring om jou betaalbare en duurzame buitensauna’s te bieden! Ongeacht jouw budget weten wij hoe wij jouw dromen over een extra accent bij jou thuis kunnen waar maken en ervoor kunnen zorgen dat jij precies krijgt, wat jij nodig hebt! Net als onze houten hot tubs bieden ook onze houten tuinsauna’s niet alleen prachtige momenten of ontspanning, maar ook bewezen medische en gezondheidsvoordelen voor hun gebruikers!Buitensauna’s op een aanhangwagen


Het maakt niet uit voor welk type sauna je kiest, ze zijn allemaal uitgerust met houtgestookte of elektrische kachels van de hoogste kwaliteit van Harvia uit Finland. Tenslotte, alles wat de moeite waard is om te doen, moet je ook goed doen! Net zoals bij onze hot tubs, kunnen ook onze buitensauna’s voor de maatvoering direct op jouw behoeften worden afgestemd.

Als je een klassieke outdoor barrelsauna wilt, compleet met LED-verlichting en een kleedkamer binnenin, kunnen wij er ook een voor je bouwen! Heb je liever dakshingels en een prachtig artesisch raam? Dat
kunnen wij ook voor je verzorgen! Heb je weinig ruimte in jouw tuin? We kunnen ook een verticale sauna maken, die bijna overal past!

Als geen van deze opties jou interesseren, dan hebben we ook nog iets heel speciaals. Onze vierkante sauna’s zien er niet alleen fantastisch uit, maar ze zijn ook ruimer en bieden plaats aan maximaal zes personen, waardoor het de perfecte optie voor grote gezinnen en vrolijke feesten is of zelfs voor degenen, die graag gasten vermaken!

Onze houten buitensauna’s zijn wat de elektrische verlichting, de doucheruimtes, de modellen voor buitenverwarming en de houtbehandelingen betreft, enorm aanpasbaar. Onze sauna’s zijn echt net zo divers als de behoeften van onze klanten! Als je niet van eiken houdt, kunnen we het hele ontwerp ook in lariks voor jou uitvoeren!

Als je slechts een kleine sauna wilt en je afvraagt hoe je met jouw investering geld kunt verdienen, neem dan even de tijd om een mobiele houten sauna te overwegen! Onze zelfde geweldige constructies kunnen ook voor al jouw seizoen evenementen mobiel worden gemaakt, waardoor jij
die ontspannende en revitaliserende gezondheidsvoordelen van jouw houten sauna kunt delen met jouw gemeenschap!

Terwijl maatwerk iets geweldigs is, denken velen toch dat al deze opties op de een of andere manier buiten hun bereik liggen, maar dat is gewoon niet waar! Je zult versteld staan hoe gemakkelijk het is om jezelf al snel in jouw eigen buitensauna te krijgen!


Bekijk al onze producten hieronder:


Bouwopties voor buitensauna’s

(1) De buitensauna met douche:

Een sauna of een hottub met een douche in de buitenlucht is een populaire keuze. De douche kan als een afzonderlijke unit van de buitensauna zowel binnen als buiten worden geplaatst. Kiest men voor een douche in de sauna, dan wordt deze normaliter bij de ingang, die gescheiden is van het hoofdgedeelte van de sauna, geïnstalleerd. In het geval van een douche is het belangrijk om de sauna van een waterafvoer te voorzien. Water mag niet op de vloer blijven staan om een snelle verslechtering van het hout te voorkomen. De populairste keuze is de externe houten douche.

(2) Sauna’s met houtkachels of elektrische kachels voor in de tuin:

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een buitensauna is de warmtebron. De populairste zijn de houtgestookte kachels van Harvia. De eenvoud en de stijl zijn de voornaamste redenen waardoor ze zo populair zijn. Als rook in jouw gebied niet is toegestaan, kun je ook elektrische kachels van Harvia overwegen. De constructies zijn eenvoudiger omdat elektrische sauna’s niet over een schoorsteen en andere waterdichte dakafdichtingonderdelen hoeven te beschikken. Het belangrijkste verschil tussen de elektrische en de houtgestookte kachel van Harvia is het vermogen om te meten. Het vermogen van een elektrische kachel wordt uitgedrukt in kW. De kilowatt (kW) is gelijk aan duizend Watt. Deze eenheid wordt meestal gebruikt om het uitgangsvermogen van motoren en de kracht van elektromotoren, gereedschappen, machines en kachels weer te geven. Het is belangrijk om te weten hoe je de kosten van het gebruik van de elektrische sauna voor in de tuin berekent. Elke elektrische kachel heeft zijn eigen niveau van stroomverbruik. Men moet bekijken hoeveel kW de kachel heeft. Normaal gesproken zijn ze, afhankelijk van het model, van 3 kW tot meer dan 10 kW verkrijgbaar. Laten we 6 kW eens als voorbeeld nemen. Als je de buitensauna 3 uur lang hebt gebruikt om de kachel op maximaal vermogen te laten werken, verbruik je uiteindelijk 18 kW elektriciteit (6 kW * 3 uur = 18 kW). De volgende stap is om je lokale elektriciteitsrekening te controleren. Laten we zeggen dat een persoon 0,2 EUR per kW/u betaalt, dus zou de totale prijs slechts 3,60 EUR zijn.

Alle elektrische kachels, die worden gebruikt om de buitensauna’s te verwarmen, zijn uitgerust met een thermostaat zodat men gemakkelijk de vereiste temperatuur kan bereiken en kan aanpassen. De voeding die nodig is, hangt af van de kracht van de elektrische kachels. Units met maximaal 6 kW kunnen worden gevoed door een enkelfasige 220 – 230 V-kabel. Krachtigere units kunnen worden gevoed door een 3-fasen 380 V-kabel.

Houtgestookte buitensauna’s kunnen volledig zonder het stroomnet functioneren. Men heeft geen elektriciteit nodig om ze te laten werken. Het nadeel is dat je de temperatuur niet zo eenvoudig kunt aanpassen als bij de elektrische buitensauna. Dus hoe kunnen we de temperatuur in de sauna aanpassen en hoe kunnen we de kracht van de houtgestookte saunakachel beschrijven? Welnu, houtgestookte saunakachels hebben niet zoals elektrische kachels een indicator, die de vermogensniveaus aangeeft. Hoewel de elektrische kachels worden uitgedrukt in kW, worden de houtkachels op basis van de grootte en de hoeveelheid stenen die de brander kan bevatten geclassificeerd. De stenen fungeren als warmteaccumulators en hoe meer stenen er zijn, hoe meer warmte er over de sauna wordt verspreid. De temperatuur van de houtgestookte buitensauna kan alleen op basis van de hoeveelheid hout, die in het luik van de kachel wordt geplaatst, worden ingesteld. Als er te veel warmte binnen is, kan men altijd de ramen of deuren openen om zo een ​​goede ventilatie te krijgen.

Houtgestookte kachels kunnen worden uitgerust met interne of externe luiken (de plaats waar je het hout plaatst). Het externe luik is een perfecte manier om zonder de mensen binnenin te hinderen hout te kunnen laden. Dit is met name voor hotels of bed&breakfasts handig om hun klanten van dienst te kunnen zijn. We bieden ook een grote verscheidenheid aan kachels voor hottubs.

(3) Buitensauna’s met een kleedkamer

Kleedkamers in buitensauna’s zijn een vrij algemene keuze. Het is leuk om een beschikbare plek te hebben om je kleren achter te laten voordat je de sauna in gaat. De grootte kan variëren van 1m tot ongeveer 2m. Om de constructie beter te begrijpen, geven we een voorbeeld. Stel dat je de sauna selecteert die 4m lang is en 1,5m kleedruimte heeft. Dit soort sauna voor in de tuin zou ideaal zijn voor 4-5 personen, aangezien het hoofdgedeelte van de sauna 2,5m lang is en in de resterende 1,5m de kleedkamer zich bevindt. De kleedkamer is met de houten of glazen deuren gescheiden van de grote saunaruimte. Als er in je tuin maar weinig ruimte beschikbaar is, kun je de kleedkamer opgeven en zo over een grotere saunaruimte beschikken. Optioneel kunnen de kleedkamer en de saunaruimte verlicht worden door een paar LED-lampen, die onder de banken zijn ingebouwd. De kleedkamers van de buitensauna’s zijn gemaakt van hetzelfde hout en vereisen geen extra of andere materialen. Als je voldoende ruimte in je tuin hebt, adviseren wij je altijd om de kleedkamer in de sauna te hebben. Het is veel handiger.

(4) De houten sauna met een terras of een veranda

De veranda is een geweldige aanvulling op je houten sauna. Het is zeer comfortabel om directe wind te vermijden of om gewoon rustig te kunnen zitten na een geweldige tijd in de sauna. De lengte van een veranda kan variëren, maar de populairste keuze is 1 meter. Dus nogmaals, met een sauna met een totale lengte van 4m inclusief een veranda van 1m, blijft er een saunaruimte van 3m over. Veranda’s voor sauna’s in de tuin worden meestal met zijbanken geleverd en beschikken over een dak.

(5) De buitensauna voor 2, 4, 6 of 8 personen. Laten we de maten eens vergelijken

Als het gaat om de vraag hoeveel mensen er in een sauna zouden kunnen plaatsnemen, is dat niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Het is erg afhankelijk van de grootte van de persoon, maar laten we in dit geval, een gemiddelde maat van 175cm lang, met een gewicht van 80kg, nemen. In de 2m lange buitensauna zouden er comfortabel 2 personen passen, 3m zou geschikt zijn voor 4 personen en in de 4m lange buitensauna zouden 6 of meer personen kunnen zitten. Het soort sauna, of het nou de Barrel of de Iglu is, heeft geen invloed op het aantal mensen dat comfortabel in de sauna kan zitten. Aan de andere kant passen in de rechthoekige sauna van dezelfde lengte meer mensen omdat de muren recht zijn. 2, 4-persoonssauna’s zijn de populairste keuze voor kleine gezinnen, terwijl sauna’s met een lengte van 4 meter of meer meestal worden gekozen door hotels of verschillende bed & breakfastfaciliteiten.

(6) Een plaats kiezen voor een buitensauna

Bij het bouwen van een buitensauna in je tuin, is het belangrijk om de juiste plaats te kiezen. Je wilt een ruimte die ontspannend is en enigszins afgelegen ligt. Je wilt immers niet dat je buren een kijkje in je sauna nemen! Zorg ervoor dat de ruimte die je kiest groot genoeg is om comfortabel het saunagedeelte te kunnen huisvesten en ver genoeg van je huis verwijderd is om geen gevaar te vormen. Je hebt misschien, afhankelijk van waar je woont, een vergunning nodig om je sauna te bouwen.

In principe is elke plaats die geschikt is voor een schuur ook geschikt voor een sauna. In het geval dat de grond niet kan worden genivelleerd, kan je sauna met behulp van blokken of een kleine fundering worden verhoogd. Sommige ontwerpen laten je toe om de basis van de sauna gedeeltelijk in te graven, waardoor je meer vrijheid hebt om deze te plaatsen. Kortom, elke sauna wordt geleverd met een reeds voorgebouwde houten basis, wat betekent dat je alleen het oppervlak hoeft te nivelleren en ervoor moet zorgen dat er voldoende ventilatie is. Natuurlijk kan de sauna ook op een houten terras of op een soort patio worden geplaatst. Het materiaal is niet zo belangrijk. Elke sauna heeft zijn eigen afmetingen voor de fundering, die aan de grondconstructie moeten voldoen om hem mooi te kunnen positioneren.

Koop een buitensauna – hoge kwaliteit, lage prijs!

Wil jij een sauna kopen? Of speel je misschien met het idee om een buitensauna met een houtkachel te bestellen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. TimberIN is één van de meest gerenommeerde fabrikanten en leveranciers in Europa. Al bijna tien jaar leveren wij in heel Europa aan onze klanten. Of je nu een barrelsauna koopt met een houtkachel of de sauna Iglo met een elektrische kachel, in ons ruime assortiment vind je gegarandeerd iets dat je zoekt!

En als je een product hebt gevonden dat je bevalt, zijn er verschillende beoordelingen van de producten beschikbaar op onze website. Als je vragen, verzoeken of suggesties hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen met het team van TimberIN.

Als je overweegt om een buitensauna aan te schaffen, ben je waarschijnlijk al soortgelijke producten tegengekomen. Bekijk hier het verschil tussen een barrelsauna en een buitensauna

Zoals de naam al doet vermoeden, lijkt het uiterlijk van de barrelsauna op dat van een wijnvat. Een barrelsauna biedt de nodige idylle en creëert een ontspannen sfeer. Natuurlijk is de barrelsauna verkrijgbaar in verschillende maten en configuraties. Je kunt zelf de uitrusting van de sauna bepalen. Welke extra verzoeken je ook hebt, wij zullen je zo goed mogelijk bij de productie betrekken.

Beide sauna’s hebben het voordeel dat ze weinig ruimte in beslag nemen en staat perfect in elke tuin. Of het nu om een rustiek element of om een oude tegenhanger van de moderne woning gaat: als je een buitensauna koopt, kies dan voor een echte blikvanger!

In ons ruime assortiment vind je veel variaties met betrekking tot de configuraties van de buitensauna. Een populair idee is bijvoorbeeld de barrelsauna met een houtkachel. Een ideale combinatie!

Over het algemeen is een sauna met een houtkachel een geweldig idee als je waarde hecht aan duurzaamheid en romantiek:

– Lijkt op een gigantisch wijnvat

– Beschikbaar met aanpassingen en in alle maten

– Zeer populair: barrelsauna met houtkachel

– Zeer ecologisch

De buitensauna

De buitensauna heeft in vergelijking met de barrelsauna als voordeel dat er qua afmetingen meer opties beschikbaar zijn. Een buitensauna is vaak een kleine hut en wordt gebouwd op een stevige fundering.

Een buitensauna met een houtkachel is ideaal om ontspannende uren in de natuur door te brengen en het lichaam te trakteren op een welverdiende ontspanning. Warmte op de huid, aangename geuren, rustgevend – wat wil je nog meer? Bij de productie van de buitensauna wordt veel aandacht besteed aan natuurlijke producten. De meeste van onze klanten zijn immers net zulke natuurliefhebbers als wij!

Niet zelden wordt de buitensauna een saunahuis genoemd. De term is niet helemaal vreemd als je besluit om een grotere hut te bouwen. Natuurlijk betekent een grotere sauna meer comfort en ruimte. Je hebt ook meer mogelijkheden om het saunahuis dienovereenkomstig te versieren. Enkele voorbeelden van individuele faciliteiten en unieke configuraties zijn te vinden op de foto’s en in de rapporten van voormalige klanten op onze website. Er zijn (bijna) geen grenzen aan je verbeelding!

Ben je van plan om een buitensauna te kopen? Wij staan voor je klaar om je te hepen!

Waarom is TimberIN de juiste partner voor mensen die een barrelsauna willen kopen?

Het zal waarschijnlijk geen toeval zijn dat ons klantenbestand zich uitstrekt tot helemaal in het Verenigd Koninkrijk. We trekken voortdurend nieuwe klanten aan. Na zeven jaar zijn wij er enorm trots op dat we zo’n positie op de markt hebben ontwikkeld. Om dit doel te blijven nastreven, proberen we ons concept voor succes te behouden en houden wij de vinger aan de pols.

Als je een sauna met houtkachel wilt kopen, zijn wij – en wij blijven dat – de beste leverancier in de buurt.

In onze saunawinkel vind je allerlei ontwerpen op één plek. Of het nu gaat om tijdloos klassiek, modern of rustiek oud – wij hebben alle modellen. Op verzoek kunnen we zelfs de buitensauna, de barrelsauna en andere produceren volgens jouw individuele wensen uitvoeren. Klanttevredenheid samen met natuurbehoud is onze topprioriteit!

– Klanten in het VK

– Tal van beoordelingen en foto’s als recensies

– Afmetingen en productie op maat

– De beste ontwerpen en artikelen onder één dak

– Eenvoudig te bestellen

Wij van TimberIN streven ernaar om de bestelling voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Hiervoor houden we rekening met alle opmerkingen van klanten in het kader van de bestelling.

Als gevolg hiervan is het bestellen van een buitensauna volledig ongecompliceerd.

Mocht je problemen hebben met het bestellen van een sauna, dan kun je ons op verschillende manieren bereiken. Stuur ons een e-mail of bel ons even – wij helpen je graag.

Een andere manier om de band tussen de klant en de leverancier te versterken, is waardering. Op onze website vind je verschillende recensies van de vele producten. Hier hebben de kopers hun ervaringen met het betreffende product opgesomd. Deze rapporten zijn perfect voor kopers die niet kunnen beslissen!

In de diverse rapporten geven de klanten ook tips over wat ze beter hadden kunnen doen. Tips die je helpen om jouw sauna te kopen.

Door beoordelingen te schrijven en te delen, zijn we transparant, wat een essentieel element voor ons is.

We breiden snel uit

TimberIN heeft een groot klantenbestand in heel Europa opgebouwd. Als je een buitensauna wilt kopen en advies wilt van een vriend, die eigenaar is van een barrelsauna, is het goed mogelijk dat zijn sauna uit onze fabriek komt.

Als je niemand kent, die een van onze producten bezit, regelen we graag een afspraak met een van onze voormalige kopers. Sommige klanten hebben zich aangemeld om zich beschikbaar te houden voor vragen van potentiële kopers.

Daarom heb je de mogelijkheid om, voordat je een sauna met een houtkachel koopt, beoordelingen en aanbevelingen te bekijken.

Met TimberIN heb je een competente partner aan jouw zijde die het welzijn van de natuur en de klanttevredenheid als topprioriteit beschouwt. Alleen dankzij een gezonde combinatie van alle doelen, kunnen wij erin slagen te blijven wat we momenteel zijn: één van de grootste saunafabrikanten in Europa!


Het kiezen van de buitensauna voor in de tuin

Er zijn op het internet veel buitensauna’s te koop. Overweeg bij het nemen van een beslissing je ruimte, je doelen en je persoonlijke voorkeuren. Houten sauna’s voor in de tuin moeten gemaakt zijn van duurzaam hout, dat behandeld is om bestand te zijn tegen hitte en vocht. Sommige ontwerpen, zoals de Iglu of de Barrel, hebben andere speciale overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden, dus voordat je bestelt, moet je ervoor zorgen dat je de door jou gekozen sauna kunt plaatsen.

Zodra jouw buitensauna is geïnstalleerd, kun je beginnen met een ontspannen en een aangenamer, gezonder leven leiden. Jouw sauna zal zeker je favoriete plek van je huis worden, waarvan je jarenlang onbezorgd kunt genieten. Bestel vandaag nog je sauna en ontdek waarom zoveel Scandinaviërs al in het comfort van hun tuinen hun eigen kleine paradijsje hebben gebouwd.

Kortom, de buitensauna’s zijn een uitstekend luxe item voor in de tuin

Outdoor sauna’s of glamping pods om te kamperen zijn ook een uitstekende aanvulling voor om het huis. Doe-het-zelf buitensauna’s, die door de huiseigenarenkunnen zelf kunnen worden gebouwd, zijn ook beschikbaar. De ruimte per persoon hangt af van het aantal mensen dat de buitensauna moet kunnen herbergen.

Een buitensauna is een uitstekende ontspanningsfaciliteit, die gemakkelijk de waarde van het onroerend goed kan vergroten. De buitensauna is voor de meeste mensen, die zich bewust zijn van de voordelen ervan, een echte plek om te ontspannen. Het helpt zelfs bij het verminderen van het gewicht en het afvoeren van de toxines uit het lichaam.

Fasssauna Saunafass
bei TimberIN Deutschland

Aussensauna
Gartensauna bei TimberIN Deutschland

Buitensauna kopen

3140

9.7

MOOIE VERSCHILLENDE ONTWERPEN


9.5/10

MEER TIJD VOOR FAMILIE EN VRIENDEN


10.0/10

BETERE SLAAP


9.5/10


Contacteer ons!
close slider
×