Buitensauna’s kopen. Houtgestookte, Elektrische Ton, Barrel Sauna`s te koop

Koop online  uw nieuwe sauna, hottub of spa Wekelijkse levering naar Nederland en België. Wekelijkse leveringen in heel Europa!
Mobile Buitensauna Aanhangwagen
Houtgestookte Buitensauna Kopen
Harvia Buitensauna Met Veranda
Elektrische Buitensauna En Jacuzzi
Buitensauna Rond Ton
Buitensauna Prijzen Prijs Kopen
Buitensauna Pod Kopen Belgie
Buitensauna Met Overkapping Met Douche
Buitensauna Met Houtkachel
Buitensauna Kopen Limburg
Buitensauna Kopen Friesland
Buitensauna 2 4 Personen
Buitensauna Aanbieding Kopen
Buitensauna Belgie Red Cedar
Buitensauna Goedkoop Groningen
Buitensauna Houtgestookt Hout Houtkachel
Buitensauna In De Tuin Voor Thuis
Buitensauna Kopen Duitsland

Laatste foto’s van onze klanten in heel Europa!

 

[instagram-feed]
De sauna en hot tub, Victor Marijnen, Emst, Nederland main

Sauna Igloo en Hot tub wellness deluxe, Victor, Emst, Nederland

Goedemorgen TimberIN,

De sauna en hot tub van timberin zijn van hoge kwaliteit en het was prettig werken met het bedrijf! Een aanrader waar je geen spijt van zal
Krijgen
Victor
5.0
2016-08-26T10:07:53+00:00
Goedemorgen TimberIN, De sauna en hot tub van timberin zijn van hoge kwaliteit en het was prettig werken met het bedrijf! Een aanrader waar je geen spijt van zal Krijgen Victor
5
1

Je bestelt rechtstreeks bij de fabrikant – de TimberIN-fabriek! Wat betekent dat?

De TimberIN-fabriek is erkend door de European Union Intellectual Property Office (certificeringsnr. 016147597) en is geregistreerd bij de handelsmerken van de Europese Unie. Dat betekent dat het ontwerp van onze producten uniek is. Op dit moment ondergaat TimberIN het proces van ISO 9001-inrichting “Kwaliteitsmanagementsystemen”. Enkele belangrijke voordelen van het werken met ons:

 

 • Je krijgt een uniek en hoogwaardig product van het merk TimberIN. Er zijn veel producten op het internet te vinden, die op elkaar lijken, maar als je zeker wilt zijn van de kwaliteit van elk aspect van je aankoop, kies dan voor TimberIN!
 • Een veel veiliger aankoopproces. Je stort je geld rechtstreeks naar de fabrikant, zonder tussenkomst van derden – dus zo loop je geen risico’s!
 • Een veel veiliger transportproces. Je krijgt het product rechtstreeks van de fabrikant geleverd, dus het hoeft niet extra worden ingeladen! Dit is erg belangrijk om het product schadevrij te houden door transport, want dat veroorzaakt vaak problemen!
 • Dankzij de directe communicatie met de fabrikant wordt je bestelling zo nauwkeurig mogelijk geproduceerd. Het betrekken van derden (wederverkopers) bij het aankoopproces zou altijd de mogelijkheid vergroten dat zaken verkeerd begrepen worden en dat het product dus niet vervaardigd wordt zoals jij dat had bedoeld.
 • Wij leveren op maat gemaakte modellen! De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb je een eigen idee over een ander ontworpen model? Deel dit idee dan met ons!
 • De garantie wordt rechtstreeks door de fabrikant verstrekt. Het doen van aankopen bij een wederverkoper kan de garantieservices vaak beperken, want in geval van een probleem neemt de wederverkoper contact op met de fabrikant en uiteindelijk wil bijna niemand echt de verantwoordelijkheid op zich nemen. Als gevolg hiervan verliest de klant tijd en geld.
 • Dankzij het omzeilen van wederverkopers bespaar je tot 20% – 30% op alle producten van hoge kwaliteit. Klanten kunnen dit bedrag beter uitgeven aan hout en spa-apparatuur van betere kwaliteit in plaats van dat ze de wederverkopers moeten betalen voor hun diensten.
 • 95% klanttevredenheid en al meer dan 500 positieve beoordelingen in Europa, dat liegt er niet om! Bezoek onze website timberin.com, selecteer het land van herkomst en kom meer te weten over ons! Vergeet ook niet om onze blog-artikelen te lezen.
 • De productielijn van het merk TimberIN is officieel gecertificeerd door het European Union Intellectual Property Office (certificeringsnr. 016147597) en is geregistreerd bij de handelsmerken van de Europese Unie.

In Scandinavië worden buitensauna’s en houtgestookte hottubs veel gebruikt. Een buitensauna is een perfecte oplossing je om te ontspannen, het lichaam te reinigen en de geest te kalmeren. Het is het perfecte toevluchtsoord om het snelle tempo van het moderne leven even te ontvluchten en het beste van alles is dat het in huis geen enkele ruimte in beslag neemt. Als we hierboven naar alle beschikbare sauna ontwerpen hebben gekeken, kunnen we nu hun belangrijkste constructies bespreken.


Sauna Sliders (1)
Sauna Sliders (2)
previous arrow
next arrow
Slider

Bouwopties voor buitensauna’s

 

(1) De buitensauna met douche:

Een sauna of een hottub met een douche in de buitenlucht is een populaire keuze. De douche kan als een afzonderlijke unit van de buitensauna zowel binnen als buiten worden geplaatst. Kiest men voor een douche in de sauna, dan wordt deze normaliter bij de ingang, die gescheiden is van het hoofdgedeelte van de sauna, geïnstalleerd. In het geval van een douche is het belangrijk om de sauna van een waterafvoer te voorzien. Water mag niet op de vloer blijven staan om een snelle verslechtering van het hout te voorkomen. De populairste keuze is de externe houten douche.

(2) Sauna’s met houtkachels of elektrische kachels voor in de tuin:

Het belangrijkste om te overwegen bij het kiezen van een buitensauna is de warmtebron. De populairste zijn de houtgestookte kachels van Harvia. De eenvoud en de stijl zijn de voornaamste redenen waardoor ze zo populair zijn. Als rook in jouw gebied niet is toegestaan, kun je ook elektrische kachels van Harvia overwegen. De constructies zijn eenvoudiger omdat elektrische sauna’s niet over een schoorsteen en andere waterdichte dakafdichtingonderdelen hoeven te beschikken. Het belangrijkste verschil tussen de elektrische en de houtgestookte kachel van Harvia is het vermogen om te meten. Het vermogen van een elektrische kachel wordt uitgedrukt in kW. De kilowatt (kW) is gelijk aan duizend Watt. Deze eenheid wordt meestal gebruikt om het uitgangsvermogen van motoren en de kracht van elektromotoren, gereedschappen, machines en kachels weer te geven. Het is belangrijk om te weten hoe je de kosten van het gebruik van de elektrische sauna voor in de tuin berekent. Elke elektrische kachel heeft zijn eigen niveau van stroomverbruik. Men moet bekijken hoeveel kW de kachel heeft. Normaal gesproken zijn ze, afhankelijk van het model, van 3 kW tot meer dan 10 kW verkrijgbaar. Laten we 6 kW eens als voorbeeld nemen. Als je de buitensauna 3 uur lang hebt gebruikt om de kachel op maximaal vermogen te laten werken, verbruik je uiteindelijk 18 kW elektriciteit (6 kW * 3 uur = 18 kW). De volgende stap is om je lokale elektriciteitsrekening te controleren. Laten we zeggen dat een persoon 0,2 EUR per kW/u betaalt, dus zou de totale prijs slechts 3,60 EUR zijn.

Alle elektrische kachels, die worden gebruikt om de buitensauna’s te verwarmen, zijn uitgerust met een thermostaat zodat men gemakkelijk de vereiste temperatuur kan bereiken en kan aanpassen. De voeding die nodig is, hangt af van de kracht van de elektrische kachels. Units met maximaal 6 kW kunnen worden gevoed door een enkelfasige 220 – 230 V-kabel. Krachtigere units kunnen worden gevoed door een 3-fasen 380 V-kabel.

Houtgestookte buitensauna’s kunnen volledig zonder het stroomnet functioneren. Men heeft geen elektriciteit nodig om ze te laten werken. Het nadeel is dat je de temperatuur niet zo eenvoudig kunt aanpassen als bij de elektrische buitensauna. Dus hoe kunnen we de temperatuur in de sauna aanpassen en hoe kunnen we de kracht van de houtgestookte saunakachel beschrijven? Welnu, houtgestookte saunakachels hebben niet zoals elektrische kachels een indicator, die de vermogensniveaus aangeeft. Hoewel de elektrische kachels worden uitgedrukt in kW, worden de houtkachels op basis van de grootte en de hoeveelheid stenen die de brander kan bevatten geclassificeerd. De stenen fungeren als warmteaccumulators en hoe meer stenen er zijn, hoe meer warmte er over de sauna wordt verspreid. De temperatuur van de houtgestookte buitensauna kan alleen op basis van de hoeveelheid hout, die in het luik van de kachel wordt geplaatst, worden ingesteld. Als er te veel warmte binnen is, kan men altijd de ramen of deuren openen om zo een ​​goede ventilatie te krijgen.

Houtgestookte kachels kunnen worden uitgerust met interne of externe luiken (de plaats waar je het hout plaatst). Het externe luik is een perfecte manier om zonder de mensen binnenin te hinderen hout te kunnen laden. Dit is met name voor hotels of bed&breakfasts handig om hun klanten van dienst te kunnen zijn. We bieden ook een grote verscheidenheid aan kachels voor hottubs.

(3) Buitensauna’s met een kleedkamer

Kleedkamers in buitensauna’s zijn een vrij algemene keuze. Het is leuk om een beschikbare plek te hebben om je kleren achter te laten voordat je de sauna in gaat. De grootte kan variëren van 1m tot ongeveer 2m. Om de constructie beter te begrijpen, geven we een voorbeeld. Stel dat je de sauna selecteert die 4m lang is en 1,5m kleedruimte heeft. Dit soort sauna voor in de tuin zou ideaal zijn voor 4-5 personen, aangezien het hoofdgedeelte van de sauna 2,5m lang is en in de resterende 1,5m de kleedkamer zich bevindt. De kleedkamer is met de houten of glazen deuren gescheiden van de grote saunaruimte. Als er in je tuin maar weinig ruimte beschikbaar is, kun je de kleedkamer opgeven en zo over een grotere saunaruimte beschikken. Optioneel kunnen de kleedkamer en de saunaruimte verlicht worden door een paar LED-lampen, die onder de banken zijn ingebouwd. De kleedkamers van de buitensauna’s zijn gemaakt van hetzelfde hout en vereisen geen extra of andere materialen. Als je voldoende ruimte in je tuin hebt, adviseren wij je altijd om de kleedkamer in de sauna te hebben. Het is veel handiger.

(4) De houten sauna met een terras of een veranda

De veranda is een geweldige aanvulling op je houten sauna. Het is zeer comfortabel om directe wind te vermijden of om gewoon rustig te kunnen zitten na een geweldige tijd in de sauna. De lengte van een veranda kan variëren, maar de populairste keuze is 1 meter. Dus nogmaals, met een sauna met een totale lengte van 4m inclusief een veranda van 1m, blijft er een saunaruimte van 3m over. Veranda’s voor sauna’s in de tuin worden meestal met zijbanken geleverd en beschikken over een dak.

(5) De buitensauna voor 2, 4, 6 of 8 personen. Laten we de maten eens vergelijken

Als het gaat om de vraag hoeveel mensen er in een sauna zouden kunnen plaatsnemen, is dat niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Het is erg afhankelijk van de grootte van de persoon, maar laten we in dit geval, een gemiddelde maat van 175cm lang, met een gewicht van 80kg, nemen. In de 2m lange buitensauna zouden er comfortabel 2 personen passen, 3m zou geschikt zijn voor 4 personen en in de 4m lange buitensauna zouden 6 of meer personen kunnen zitten. Het soort sauna, of het nou de Barrel of de Iglu is, heeft geen invloed op het aantal mensen dat comfortabel in de sauna kan zitten. Aan de andere kant passen in de rechthoekige sauna van dezelfde lengte meer mensen omdat de muren recht zijn. 2, 4-persoonssauna’s zijn de populairste keuze voor kleine gezinnen, terwijl sauna’s met een lengte van 4 meter of meer meestal worden gekozen door hotels of verschillende bed & breakfastfaciliteiten.

(6) Een plaats kiezen voor een buitensauna

Bij het bouwen van een buitensauna in je tuin, is het belangrijk om de juiste plaats te kiezen. Je wilt een ruimte die ontspannend is en enigszins afgelegen ligt. Je wilt immers niet dat je buren een kijkje in je sauna nemen! Zorg ervoor dat de ruimte die je kiest groot genoeg is om comfortabel het saunagedeelte te kunnen huisvesten en ver genoeg van je huis verwijderd is om geen gevaar te vormen. Je hebt misschien, afhankelijk van waar je woont, een vergunning nodig om je sauna te bouwen.

In principe is elke plaats die geschikt is voor een schuur ook geschikt voor een sauna. In het geval dat de grond niet kan worden genivelleerd, kan je sauna met behulp van blokken of een kleine fundering worden verhoogd. Sommige ontwerpen laten je toe om de basis van de sauna gedeeltelijk in te graven, waardoor je meer vrijheid hebt om deze te plaatsen. Kortom, elke sauna wordt geleverd met een reeds voorgebouwde houten basis, wat betekent dat je alleen het oppervlak hoeft te nivelleren en ervoor moet zorgen dat er voldoende ventilatie is. Natuurlijk kan de sauna ook op een houten terras of op een soort patio worden geplaatst. Het materiaal is niet zo belangrijk. Elke sauna heeft zijn eigen afmetingen voor de fundering, die aan de grondconstructie moeten voldoen om hem mooi te kunnen positioneren.


Het kiezen van de buitensauna voor in de tuin

Er zijn op het internet veel buitensauna’s te koop. Overweeg bij het nemen van een beslissing je ruimte, je doelen en je persoonlijke voorkeuren. Houten sauna’s voor in de tuin moeten gemaakt zijn van duurzaam hout, dat behandeld is om bestand te zijn tegen hitte en vocht. Sommige ontwerpen, zoals de Iglu of de Barrel, hebben andere speciale overwegingen waarmee rekening moet worden gehouden, dus voordat je bestelt, moet je ervoor zorgen dat je de door jou gekozen sauna kunt plaatsen.

Zodra jouw buitensauna is geïnstalleerd, kun je beginnen met een ontspannen en een aangenamer, gezonder leven leiden. Jouw sauna zal zeker je favoriete plek van je huis worden, waarvan je jarenlang onbezorgd kunt genieten. Bestel vandaag nog je sauna en ontdek waarom zoveel Scandinaviërs al in het comfort van hun tuinen hun eigen kleine paradijsje hebben gebouwd.

Kortom, de buitensauna’s zijn een uitstekend luxe item voor in de tuin

Outdoor sauna’s of glamping pods om te kamperen zijn ook een uitstekende aanvulling voor om het huis. Doe-het-zelf buitensauna’s, die door de huiseigenarenkunnen zelf kunnen worden gebouwd, zijn ook beschikbaar. De ruimte per persoon hangt af van het aantal mensen dat de buitensauna moet kunnen herbergen.

Een buitensauna is een uitstekende ontspanningsfaciliteit, die gemakkelijk de waarde van het onroerend goed kan vergroten. De buitensauna is voor de meeste mensen, die zich bewust zijn van de voordelen ervan, een echte plek om te ontspannen. Het helpt zelfs bij het verminderen van het gewicht en het afvoeren van de toxines uit het lichaam.


Wij verzenden Timberin outdoor saunas en camping – glamping pods naar:

Mons, Hasselt, Arlon, Gent, Liege, Brugge, Namur, Charleroi, Antwerpen, Brussels, Assen, Arnhem, Maastricht, Zwolle, Middelburg, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven, Leeuwarden, Groningen, Utrecht, Haarlem, Rotterdam, The Hague, Amsterdam.


Links to our European websites:

 • Germany
 • Germany (new website)
 • Germany (new website)
 • France
 • France (new)
 • Uk (new)
 • Uk (new)
 • Poland
Contacteer ons!
close slider