Ik heb de Hottub van Timberin besteld via de website met een electrische heater en zonder filter. De Hottub werd keurig op tijd afgeleverd. Zorg er wel voor dat je een heftruck of een man of vijf met spierballen paraat hebt om de Hottub van de vrachtauto te laden. Het apparaat weegt een kilootje of 200, schat ik in. Installatie is eenvoudig. Zorg voor een goede stabiele ondergrond. Een terras of grindtegels volstaat. Zet hem in elk geval niet zo op het gras want dan zakt ie naar China…:). Denk er om dat als je een Hottub koopt met een electrische heater dat je een aparte groep moet aanleggen in je meterkast. Dat is niet heel ingewikkeld maar als je hem aansluit op een bestaande groep dan loop je het risico dat de zekering er uit klapt. Ik raad ook aan om de Hottub niet zonder filter te kopen. Het water wordt namelijk best snel vies als er een paar mensen een uurtje in liggen te dobberen. Je kan er ook een blokje bouillon bij gooien voor een heerlijk soepje…:) Ik heb er zelf later een zandfilter op aangesloten. Maar je kan het filter beter aanvinken bij je bestelling. Kost effe wat maar zonder filter blijf je water verversen. Er gaat zo’n 1300 liter water in het badje. Het vullen van het bad is niet zo duur. Een kuub water kost een Eurootje dus dat valt wel mee. Daarna is het wel even vogelen met de juiste hoeveelheid chloor en de juiste PH waarde. Informatie daarover is goed te vinden op het internet. Chloortabletten, PH testers en al dat soort spullen kan je kopen bij de lokale bouwmarkt of ook via internet.

Al met al kan ik Timberin aanraden voor een betaalbare Hottub die er ook nog eens leuk uit ziet. Het hout om de Hottub is van onbehandeld grenen. Dat gaat dus geen 20 jaar mee. Maar ja, wie dan leeft wie dan zorgt. Je kan er natuurlijk ook een van plastic kopen maar ja dan zit je er bij als Renee en Natascha Froger. Wil je dat dan…?

Veel plezier met de Hottub. Ik raad aan om tijdens het badderen een mooie witte Chardonnay in te schenken en het succes is verzekerd!

 

Hottub Glasvezel met elektrische kachel, Willem, KJ Driehuizen Netherlands

Contacteer ons!
close slider
×