In het kort gezegd bieden we vijf houtsoorten, elk met verschillende opties, aan:

De Siberische spar is de meest betaalbare optie. Het heeft een lichte kleur en de nerven zijn zichtbaar. Het is stevig hout en met goed onderhoud gaat het nog vele jaren mee.

De Siberische lariks is een goede keuze voor op plaatsen waar het hout sterk wordt blootgesteld aan verschillende insecten. De lariks is in vergelijking met sparren veel beter bestand tegen insecten en rot. Het heeft een lichte kleur en het hout van de lariks is vrij zwaar.

Thermohout heeft een behandeling op hoge temperatuur ondergaan. Tijdens dit proces sluiten de poriën van het hout zich en daarom neemt het geen vocht meer op en traant het geen hars. Dit type hout is buitengewoon bestendig tegen rot; het zal bij blootstelling aan vocht niet gaan rotten of vervormen. Het heeft een donkere tint en is het lichtste qua gewicht.

De Siberische eik is een luxe keuze; het kan echter veel water absorberen, waardoor het de neiging heeft om te gaan krimpen of om uit te gaan zetten. Eikenhout vereist wel veel meer onderhoud.

Rode ceder wordt beschouwd als een van de meest duurzame bouwmaterialen. Een hot tub van rood cederhout heeft een rode tint. De kans dat rood cederhout zal krimpen is vrij klein en het is vrij van pek en hars.

Bezoek ons blog voor een gedetailleerde handleiding.

Contacteer ons!
close slider
×