Vat Voor Wijn, Whisky Of Bier

vanaf: 190

[BTW 21 % incl.]

*Verzendkosten: inclusief  Nederland en België!
*Levering: ~ 5-8 werkdagen

paypalvisamastercard

 

SKU: Niet beschikbaar. Categorie:

Product omschrijving

Vat Voor Wijn, Whisky Of Bier

Een nieuwe toevoeging aan ons assortiment van handgemaakte houten goederen is een houten vat voor wijn, whisky of bier – nu te koop! Neem met je eigen kleine eiken vat deel aan een eeuwenoude traditie.

Het eiken vat werd voor het eerst gebruikt door de Galliërs om tijdens hun reizen bier te vervoeren, maar werd gepopulariseerd door de Romeinen, die de zware en fragiele amforen verwisselden voor compacte houten vaten om hun wijn in te bewaren. Naarmate de tijd verstreek, realiseerden de Romeinen zich dat de eikenhouten vaten niet alleen een goede oplossing voor de opslag was, maar dat het ook een impact had op de smaak van de wijn, die opgeslagen werd in deze kleine houten wijnvaten.

Houten wijnvaten zijn gemaakt van het allerbeste eikenhout, zonder gebruik te maken van lijm of andere kunstmatige materialen, gewoon puur hout en roestvrijstalen banden om de panelen bij elkaar te houden. Het Europese eikenhout, dat wordt gebruikt voor de houten vaten, verzacht en wordt gladder wanneer het in contact komt met de drank, terwijl het ook de wijn doordrenkt met extra geuren en smaken. Hoe langer de wijn in het houten vat blijft, hoe meer het uit het eiken vat absorbeert. Rode wijnen krijgen na verloop van tijd een levendigere kleur, terwijl witte wijnen een goudgele amber kleur krijgen. Door wijn in een eiken vat te laten rijpen, kan men een drank met een volledig uniek smaak creëren.

Hetzelfde geldt voor andere dranken, zoals whisky of bier, waarvan de smaak ook enorm kan profiteren als het wordt gerijpt in een eiken vat. De laatste wordt traditioneel gerijpt in een whiskyvat om de eikenhouten smaak in de whisky te laten trekken. Met een klein houten vat kun je dit zelf thuis doen en jouw eigen whisky met unieke smaken verrijken. Houten eiken vaten kunnen ook worden gebruikt om gemakkelijk grotere hoeveelheden bier op te slaan. Het eikenhout verduistert de kleur van het bier en verrijkt het met smaken uit het hout, waardoor het zijn eigen zelfgemaakte ambachtelijke bier maakt.

Afgezien van zijn belangrijkste functie als geur- en smaak-infuser, is een houten wijnvat ook een zeer decoratief stuk en een geweldig cadeau-idee. Of het vat nu als whisky-, wijn- of biervat zal worden gebruikt, het zal zeker in elk huis een opvallend stuk zijn. Bovendien kan het eiken vat herhaaldelijk worden gebruikt; na verloop van tijd zullen de geur en smaak van het houten vat verzachten en subtiel veranderen, wat elke keer een net anders smakende wijn, whisky of bier geeft. Begin met het maken van je eigen tradities!

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Wees de eerste om “Vat Voor Wijn, Whisky Of Bier” te reviewen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wissen