Houten Hottubs kopen

Ben jij op zoek naar bepaalde tips voor het bouwen van een houten hottub? Wij willen graag de fundamentele stappen delen om zelf een houten hottub te bouwen. Er is niets bevredigender dan zelf iets in elkaar zetten. Waarom zou jij niet jouw eigen houten hottub maken? We geven je de kennis. Terwijl sommigen, die hun eigen hottub bouwen, een enorm plastic compartiment gebruiken en een houten bekleding hebben, hoeven we dat niet zo te doen. Daarom vertellen we je hoe je het beste een volledig houten hottub kunt maken. Maar daarvoor moet je wel de voor- en de nadelen van een houten hottub kennen.

Wooden Sliders (2)
Wooden Sliders (3)
Wooden Sliders (1)
Wooden Sliders (2)
Wooden Sliders (3)
Wooden Sliders (1)
previous arrow
next arrow


Hoe kun je zelf een houten hottub bouwen?

Allereerst is een houten hottub een compleet natuurproduct. De wanden en de bodem van een houten hottub zijn volledig van hout. Dit onderscheidt houten hottubs van modellen van glasvezel of polypropyleen. Visueel zijn de wanden van polypropyleen of glasvezel hottubs ook gemaakt van hout, maar dat is slechts een decoratieve laag om de isolatielaag en diverse andere sanitaire onderdelen weg te kunnen werken. De maat van een houten model varieert tussen 1400 – 2200mm, maar dat zijn zeker niet alle mogelijkheden. De vorm kan zowel rond als ovaal zijn. Er zijn enkele beperkingen bij de constructie van een houten hottub. Vanwege de aard van de hottub kan het bubbelbad en de LED-lampjes in de bodem worden geïnstalleerd. Het hydromassagesysteem kan niet correct worden geïnstalleerd omdat er geen plaats is om de verschillende waterleidingen, die rond het apparaat lopen, te verbergen. Er is ook geen manier om de thermische isolatie te installeren, aangezien houten hottubs de neiging hebben om te gaan lekken en er geen plaats is om de isolatielagen te bevestigen en te verbergen. Houten hottubs kunnen worden aangedreven door houtgestookte of elektrische kachels. Meestal worden om het water in de houten hottub te verwarmen interne of externe houtkachels gebruikt.

Houten Houtgestookt Hottub
Houten Houtgestookt Hottub

Bekijk al onze producten hieronder:


Negen stappen om jouw eigen houten hottub te kunnen maken

1. Het vinden van de juiste materialen

De eerste stap is het verkrijgen van houten panelen. Siberische spar, lariks, thermohout en rode ceder kunnen allemaal worden gebruikt voor het bouwen van een houten hottub. De dikte van de panelen mag echter niet minder dan 40mm zijn.

2. De panelen op maat maken

Je moet dit hout in panelen zagen. Zoek naar nvolkomenheden in de planken die je hebt gekocht en verwijder die met een zaag of begin met een tafelzaag om de planken te gaan zagen voordat je de redelijke segmenten overhoudt – wat voor jou het beste werkt. Je zult natuurlijk el wat hout over houden, maar je zult desondanks alles ook geld overhouden omdat deze planken van minder duur hout zijn. Deze overvloedige stukjes hout zijn ook nuttig om de bank in de hottub of een hek om de kachel te maken – we zullen hier later op terugkomen.

De Panelen Op Maat Maken
De Panelen Op Maat Maken

3. De buitenrand bouwen

Nu is het een ideale gelegenheid om de panelen in elkaar te passen, met als doel dat ze een beetje boven de bodem zweven en het water kunnen houden. Het moge duidelijk zijn dat het gebogen deel uitmondt in het verzonken deel om een verbinding te kunnen vormen. Je moet de lading in totaal meerdere keren zagen. Het kan bovendien nodig zijn om het hout door een schaafmachine te laten gaan. Je kunt eindigen met wat gutsen op de essentie van de externe afgeronde hoek – gebruik een klein krabber om dat te verwijderen.

4. De bodem construeren

Voor de bodem moet je ook houten platen gebruiken, waarin voegen zijn gezaagd. Een dikke bodem hebben is een slimme gedachte – je moet ervoor zorgen dat de banken met langere schroeven stevig staan opgesteld, omdat ze soms in het water licht kunnen worden en los kunnen komen van de bodem en naar boven kunnen drijven. Gebruik een aantal houten balken onder de bodem om de kuip van de grond te tillen om voor een goede ventilatie onder de vloer te zorgen. Verder moet men een bepaalde hoeveelheid van zweven in de bodem markeren en deze uitzagen met een cirkelzaag. Ten tweede moet men de panelen met houtlijm aan elkaar lijmen. De pasta zal uit de voegen komen maar die kunt je daarna afkrabben met een schraper.

De Bodem Construeren
De Bodem Construeren

5. In elkaar zetten

Om de panelen met de bodem te kunnen verbinden, moet je zoals op de afbeelding hieronder een voeg maken. Wanneer dit is gebeurd, plaatst je de panelen in de bodem. Zorg dat je een beetje van het materiaal dat je voor jouw bodem gebruikt, bij de hand houdt om de voegen te testen. Maar maak voor de zekerheid eventueel enkele panelen extra en zorg dat deze ook van het schrijnwerk zijn voorzien.

In Elkaar Zetten
In Elkaar Zetten

6. De afvoer installeren

Zorg ervoor dat het niet wordt geplaatst waar de steunen zijn en dat het speling over de grond heeft. We voegen ook een kogelkraan toe, zodat bij het toevallig indrukken van de drukknop niet al het water verloren gaat. De externe waterkraan die we gebruiken heeft een diameter van 1”. Breng indien nodig de resterende openingen aan. Er worden twee of drie roestvrijstalen banden gebruikt om de juiste kracht op de afzonderlijke houten staven te kunnen waarborgen. Pas deze planken indien nodig aan. Hout is een natuurlijk materiaal en eenmaal in het water zet het uit, daarom moeten de stalen banden losser worden. Aan de andere kant, als het bad onvoldoende water heeft, moeten de banden worden aangetrokken.

7. De banken toevoegen

Gebruik de resterende panelen die niet perfect zijn en stukjes hout om het zitgedeelte van te maken. De zitplaatsen kunnen als er een externe kachel wordt gebruikt rond de bodem gaan of als er ruimte moet worden vrijgelaten om de interne kachel te plaatsen te plaatsen.

8. De kachel plaatsen

Nu is het moment aangebroken om de kachel te introduceren. Hier moet je waarschijnlijk een houtkachel voor kopen – een snorkelkachel, dat wil zeggen een die in water kan worden ondergedompeld. De snorkelkachel wordt meestal geplaatst en met vier bouten aan de houten wand bevestigd. Ook kan er een externe houtkachel worden gebruikt. De externe kachel staat meestal naast de unit of op niet meer dan één meter afstand van de houten hottub. De bodem van de houtkachel en de houten hottub moeten op hetzelfde niveau bevinden. Als de kachel op een andere manier wordt geplaatst, moet er een watercirculatiepomp worden gebruikt. De circulatiepomp is nodig om het water van de brander naar de houten hottub te stuwen, omdat de verschillende hoogtes en de grotere afstanden niet de juiste waterstroom kunnen garanderen.

De Kachel Plaatsen
De Kachel Plaatsen

9. Vullen met water en proefdraaien

Nu moet er water worden bijgevuld. Zorg voor minimaal 90cm water. Het is absoluut noodzakelijk om de hottub vol met water te houden met als doel dat de waterdruk op de verbindingen alles strak houdt. Het bouwen van een deksel kan ook waardevol zijn. Het is duidelijk dat je mogelijk wat afdichtmiddel moet gaan gebruiken als er te veel water lekt. Start het vuur in de brander en houd een peddel bij de hand om het water te mengen zodat de hele kuip gelijkmatig warm blijft.

Vullen Met Water En Proefdraaien
Vullen Met Water En Proefdraaien

Waarom zou ik kiezen voor een houten hottub:

 1. Puur natuurlijke ervaring, geen kunststof  materialen gebruikt;
 2. 3 verschillende soorten hout (Siberische sparren, lariks en thermohout);
 3. Duurzaam natuurlijk hout;
 4. De ronde modellen (standaard) zijn leverbaar in verschillende maten voor 4-12 personen (diameter 1600-2200 mm);
 5. Water capaciteit 1800 – 3400 l (afhankelijk van de grootte);
 6. Lagere prijzen in vergelijk met polypropyleen (PP) en fiberglas modellen.

Waar moet ikrekening mee houden:

 1. Houten tubs vergen meer onderhoud;
 2. Schoonmaken is lastiger dan bij (PP) of fiberglas modellen;
 3. De eerste dagen moet, vanwege de natuurlijke eigenschappen van het hout, rekening gehouden worden met lekkage;
 4. Er moet altijd 10 cm water in de tub blijven staan om hout samentrekkingen te voorkomen;
 5. Houten tubs zijn in vergelijking met PP of fiberglas modellen veel zwaarder. Gewicht: 300-450 kg (afhankelijk van het type hout en de afmetingen);

Vurenhouten hottubs

De kuip van vurenhout heeft een speciale kachel en heeft de veerkracht en lichtheid die karakteristiek is voor deze houtsoort. Dit is een geweldige hottub voor thuisgebruik. Aangezien vurenhout veel kwaliteit heeft, is dit ontwerp hoogstaand en mag een van de beste hottubs op de markt genoemd worden. Het is krimpvrij en behoudt zijn vorm. Het heeft ook minder hars in vergelijking met andere houtsoorten. Het moet nog steeds worden behandeld, dat is iets waar wel rekening mee moet worden gehouden. Daarnaast staat vurenhout ook bekend om zijn ontspannende en helende eigenschappen, zoals antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen.

Larikshouten hottubs

Lariks is ook een geweldig materiaal voor houten hottubs. Deze houtsoort is zeer robuust, van zeer goede kwaliteit en heeft ook weerstand tegen bacteriële schade en vocht. Aromatherapeuten vertellen ook dat het larikshout helpt bij klachten op het gebied van neurosen, migraine en hartklachten. Lariks behoudt een zeer hoge dichtheid en is ook stevig. Er zijn 4 maten larikshouten hottubs, uiteraard met bijpassende opstapjes, schoorsteen- en verwarmingselementen, afvoer en de hottub. Dat maakt het makkelijk om het probleemloos te gebruiken zoals u wilt.
Houtgestookte hottubs met externe verwarming
Extern verwarmde tubs hebben in totaal 3 voordelen. Ze hebben geen interne ruimte nodig, het interieur is groter en visueel zien ze er erg mooi uit. Bovendien is de externe kachel makkelijker schoon te maken en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele verwondingen. Dit alles zorgt voor een geweldige ervaring. Het nadeel is echter dat u uiteindelijk een kachel krijgt die iets duurder is en het verwarmingsproces kan iets meer tijd in beslag nemen.
Er zijn ook meerdere soorten roestvrijstaal, zoals u hieronder kunt zien:
• 430 is de standaard en het is geweldig als u onbehandeld water gebruikt. U kunt het echter niet gebruiken als u zeezout, broom, chloor of een andere vorm van waterbehandeling wilt gebruiken.
• 304 is niet-magnetisch en is bestand tegen verschillende oplossingen, maar houtbehandelingen die de pH-waarde beïnvloeden moeten worden vermeden.
• 316 is niet-magnetisch, maar deze heeft een groot aantal corrosiebestendige eigenschappen. Het is ook chloorvriendelijk en daar moet zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden.
Een ding om in gedachten te houden is dat de Hottub accessoires/ upgrades dezelfde roestvrijstalen kwaliteiten behouden. Houd er rekening mee dat het kiezen van de juiste kwaliteit zeer belangrijk is, en dat u er echt voor moet zorgen dat alles werkt zoals het bedoeld is, zodat u problemen kunt voorkomen.

Houten deksel

Dit accessoire is handig omdat het een natuurlijk effect toevoegt. Naast het feit dat het er geweldig uitziet, is het belangrijkste voordeel hier dat u het hottub houten vrij van puin kunt houden. Bovendien wordt de watertemperatuur een stuk hoger, en dat is iets waar u zoveel mogelijk rekening mee wilt houden. Soms moet u misschien voor een geïsoleerde deksel kiezen, want dat kan problemen die zich kunnen voordoen voorkomen.
Randversiering
Met deze upgrade heeft u een plek waar u kunt uitrusten. Daarnaast voegt het elegantie toe aan de hottub en dat is natuurlijk nooit weg. De randdecoratie is ook handig omdat u er zonder problemen kaarsen, drankjes en allerlei spullen op kunt zetten. Houd er wel rekening mee dat dit soort decoratie uiteindelijk kan worden beschadigd door de weersomstandigheden. Dat betekent dat het aan slijtage onderhevig is.

Roerpeddel

Soms kunnen de houtgestookte hottubs erg heet worden. Een roerpeddel is iets waarmee u in het water kunt roeren, zodat u de juiste temperatuur weet te bereiken. U hoeft alleen maar 3-4 keer te roeren tijdens maar dat doet wonderen voor de temperatuur van het water.

Luchtbelsysteem

Dit is handig als u graag de hottub gebruikt voor de therapeutische sessies. In de kern is dit gewoon een simpele bellenblazer en de focus is om u te helpen uw spiermassa te ontspannen. Hiermee voegt u 8-12 waterjets aan de onderkant toe. Hoewel het geen hydro-massagesysteem is, doet het wel wonderen.

Ledverlichting

Het is natuurlijk niet verplicht, maar is wel een leuk accessoire dat iedereen erbij kan hebben. Het is interessant en het laat ’s nachts uw hottub er geweldig uitzien. U zult het waarderen, vooral ’s nachts, omdat het een breed scala aan sfeerverlichting biedt die u kunt gebruiken zoals u dat wilt.

Schoorsteenwarmtebewaking

U wilt er zeker van zijn dat u uit de buurt van de kachel blijft, en de warmtebewaker kan u daarbij helpen. Hiermee voorkomt u dat verdwaalde handen in de buurt van de schoorsteen komen.

Afvoerkraan

Deze kraan helpt u om het water snel en zonder zorgen af te voeren. Het is een elleboogvormige pijp gemaakt van roestvrijstaal en het zal u helpen het water snel af te voeren. U heeft ook een mondstuk dat aansluit op een slang, zodat u zelf kunt bepalen waar u het water afvoert.

Natuurlijke lijnolie

Dankzij deze natuurlijke olie kunt u de frisse uitstraling van uw hottub makkelijk verbeteren. Het ziet er geweldig uit, en het houdt het hout in uitstekende conditie.

Minibar

Tot slot heeft u een minibar nodig om van uw hottub te genieten. Dit accessoire biedt 4 sleuven, zodat u de drankjes die u nodig heeft kunt toevoegen. Ze zijn beschermd, zodat u ze niet in het water kunt stoten. De decoratie is geweldig, en het is een toegankelijk, cool product!

Badezuber – Badefass bei TimberIN Deutschland

Badetonne – Badebottich bei TimberIN Deutschland

Wood fired hot tubs UK

Voor meer informatie over bubbelbaden, klik hier.

Houten hottubs

902

9.7

VOLLEDIG NATUURLIJK


10.0/10

DIVERSE MATEN 160 - 220 CM


9.5/10

BESCHIKBAAR MET WHIRLPOOL-FUNCTIE


9.5/10

Cons

 • Meer onderhoud nodig


Contacteer ons!
close slider