MASSAGESYSTEMEN IN DE WINTER, WAT KUN JE VERWACHTEN EN HOE MAAK JE DIE WINTERKLAAR?

  • 1
    Share

In het artikel van vandaag zullen we twee gangbare massagesystemen, die in de hottubs kunnen worden geïnstalleerd, bespreken. We zullen ook de belangrijkste verschillen leren en hoe je in de winter veilig kunt handelen met deze systemen in jouw hottub. We kunnen het dus onderverdelen in:

  1. Hydromassagesysteem;
  2. Luchtbel massagesysteem;
  3. Winterklaar maken van deze systemen.

1 HYDROMASSAGESYSTEEM

Het hydromassagesysteem is veruit het populairste systeem en wordt veel gebruikt. Het grote voordeel van dit systeem is het echte massage-effect op jouw lichaam. Water stroomt door de stralen en vormt een vrij sterke stroom, die het lichaam masseert. De kracht van de stroom kan worden aangepast aan de behoeften van de gebruiker. Eén systeem combineert zes stralen, de waterpomp, de benodigde verbindingsleidingen en andere onderdelen. Er kunnen ook twee systemen op dezelfde hottub worden aangesloten, waardoor je tegelijkertijd kunt genieten van 12 stralen. De stralen worden in termen van hoogte en de afstand daartussen gelijk verdeeld. Elke straal kan echter verschillend in hoogte worden geïnstalleerd.

P (1)

De minimale afstanden tussen de stralen moeten 25cm zijn en ze kunnen niet verticaal boven elkaar worden geplaatst. De pomp heeft een vermogen van 900W en kan worden aangesloten op een standaard 220 – 230V eenfasige contactdoos. In de onderstaande video kun je zien hoe het hydromassagesysteem werkt.

https://www.youtube.com/watch?v=SV6Gx_nV-PI

2 LUCHTBEL MASSAGESYSTEEM

Dit systeem bevat 12 luchtstralen. Het belangrijkste verschil tussen de luchtbel- en de hydromassagesystemen is het gevoel. Het luchtbel massagesysteem creëert een echt jacuzzi-massage-effect met luchtbellen, die over de rug van de persoon lopen. De pomp heeft het optimale vermogensniveau van 700W en wordt aangesloten op de gebruikelijke 220 – 230V Europese stopcontacten.

P (2)

3. DE SYSTEMEN WINTERKLAAR MAKEN

Twee vragen, die veel van onze klanten ons stellen, is wat ze moeten doen met en wat ze verwachten van deze geïnstalleerde massagesystemen tijdens de winter? Nou, het belangrijkste is om te voorkomen dat het water in de hottub en in de leidingen bevriest. IJs zet in vergelijking met water 8% meer in volume uit. Dit extra volume zorgt voor een grote druk op de oppervlakken en hierdoor kan het stuk gaan. Dus wat kun je dan doen?
Ten eerste moet je het schema van baden plannen. Als je bedenkt dat het watervolume van het bad ongeveer 1800 l is, hoef je je geen zorgen te maken over onmiddellijke bevriezing. Als je dus van plan bent om de volgende ochtend, na een prachtige avond te gaan baden, hoef je in principe niets te doen behalve de hottub met het deksel te bedekken. De meeste van onze modellen worden geleverd met voorgeïsoleerde wanden, bodem en deksel, waardoor het zelfs nog langer duurt voordat het water bevriest. Als je andere plannen hebt, kun je altijd het extra tools gebruiken – bijvoorbeeld kleine elektrische kachels om het veilig te houden. https://www.hottubhouten.nl/winkel/hottub-verwarming-bevriezing-preventie/

P (1)

Het langdurig laten stilstaan van water in de hottub wordt niet aanbevolen en het water moet dan ook uit de hottub en de leidingen worden afgevoerd. Het water uit de hottub laten weglopen is heel eenvoudig, je hoeft alleen maar het ventiel of de stop eruit te halen. Maar hoe zit het dan met de leidingen? Daar is een extra gemakkelijke tip voor. Let op: nadat de huttub leeg is, hoef je alleen maar gedurende 10 seconden de systemen in te schakelen en dan worden de restanten water ook afgevoerd.

Hetzelfde principe geldt voor alle spa-accessoires, die via buizen met stromend water aan de buitenkant met elkaar zijn verbonden. Dat omvat dus ook de kachels.

Zorg ervoor dat je veilig bent en veel plezier met het baden!

Wilt u meer informatie? Lees dan onze artikelen hieronder!

 

DE HOTTUB WINTERKLAAR MAKEN

MILIEUVRIENDELIJK TIPS VOOR EEN GROENERE HOTTUB

DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN HOTTUBS

WINTER HOT TUB ZORG

HOE DE SAUNA DIE U HEBT GEKOCHT HOUDEN?

BELANGRIJK ADVIES BIJ HET GEBRUIK VAN HOUTEN BUITEN WHIRLPOOLS

STAPPEN BIJ HET SELECTEREN VAN EEN HOT TUB/WAT MEE TE NEMEN

HOUTEN HOT TUBS: BADDEREN IN DE WINTER IS NOG LEUKER!

WAT IS HET ONDERHOUD VAN EEN HOUTEN SPA JACUZZI?

HOUT GESTOOKTE HEATER VS ELEKTRISCHE HEATER VOOR EEN OUTDOOR HUTTUB

HOUTGESTOOKTE HOTTUBS

ASSEMBLAGE VAN PLASTIC HOT TUB

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *